17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διεθνής Ημέρα της Μάνας Γης

Η Διεθνής Ημέρα της Μάνας Γης καθιερώθηκε το 2009, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/63/278) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, και υποστηρίχθηκε αρχικά από 50 κράτη – μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Η απόφαση αναγνωρίζει ότι «η Γη και τα οικοσυστήματά της είναι το σπίτι μας» και ότι είναι αναγκαίο «ο άνθρωπος να προωθήσει την αρμονία με τη φύση και τη Γη».

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

«Βγάλε τον Υπουργό απ’ την πρίζα» / Νέα παραγωγή για την ΚΕΔΑΜ

Το Δημοτικό Θέατρο Άργους Μυκηνών παρουσιάζει την παράσταση «Βγάλε τον Υπουργό απ’ την πρίζα». Το θεατρικό έργο που έγραψε ο Eric Idle είναι μία από τις καλύτερες αγγλικές κωμωδίες. Όλη η διακυβέρνηση του κράτους στηρίζεται πάνω σε μια πρίζα… και όλα εξαρτώνται από αυτήν! Ημερομηνίες παραστάσεων: 29,30,31 Μαρτίου & 11,12,13 Απριλίου 2019. Ώρα έναρξης 21:00 […]

Ηλεία: Συναγερμός για την εξαφάνιση 93χρονου κτηνοτρόφου

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές του νομού για τον εντοπισμό ενός 93χρονου κτηνοτρόφου στα ορεινά της νότιας Ηλείας, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 93χρονος έφυγε το απόγευμα της Πέμπτης από το σπίτι του στον οικισμό «μεροδέντρι», μεταξύ Μυρωνίων και Μίνθης, στα όρια των […]