20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

“Ανάπλι Εμπρός”: Οι σπουδαίοι συμπολίτες μας που φροντίζουν τα αδέσποτα

Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό ζουν ανάμεσά μας στην πόλη του Ναυπλίου αρκετοί συμπολίτες που δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Σαν τοπική παράταξη Ναυπλίου τους ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε μπροστά τους.

Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ. Δεν τους χωρίζουμε σε πολιτικούς φίλους μας και μη. Αναγνωρίζουμε και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής στο ζήτημα.

Όμως δεν ψάχνουμε να βρούμε τα παραγωγικά αίτια της βούλησης του καθενός για προσφορά στα ζώα. Μας αρκούν οι σπουδαίες πράξεις.

Δεν αντιλαμβανόμαστε επακριβώς τον λόγο ίδρυσης νέου φιλοζωικού σωματείου. Θα θέλαμε τούτο να εξηγηθεί στην τοπική κοινωνία. Πολύ περισσότερο μας απωθεί η λογική του διαχωρισμού των σωματείων σε καλά και κακά, σε δικά μας και μη. Επιθυμούμε την συνένωση των δυνάμεων. Και αυτό πρέπει να είναι ένα από τα βασικά κριτήρια με το οποίο θα πρέπει να δίδουν την αρωγή τους σε όλους τους φιλόζωους οι φορείς του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένα σωματείο, με διαφάνεια, δημοκρατικές διαδικασίες, μέσω του οποίου όλοι θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τα πολλά, τα λίγα ή και τα ελάχιστα που δύνανται και επιθυμούν, είναι αρκετό κατά την γνώμη μας για την μικρή μας πόλη.

Η κοινωνία μας έχει αστείρευτες πηγές προσφοράς σε πολλούς τομείς. Ας εμπιστευθούμε και τους υμέτερους. Μην επιδιώκουμε πάντοτε τις υποκλίσεις από όλους.

Πεινασμένα ζωάκια δεν συνάδουν με την δήθεν απαστράπτουσα πόλη μας.

Χρόνια πολλά σε όλους και να προσέχουμε τους δίπλα μας, αλλά και τα ζώα.

Ανάπλι εμπρός!

Περισσότερα Άρθρα

Γλέντι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φράγχθι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φράγχθι μας προσκαλεί να  γιορτάσουμε τον Αϊ Νικόλα με τους “9 Μποφόρ”. Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το βράδυ. Εστιατόριο Λεπίτσα. Τιμή εισόδου: 20 ευρώ Πλήρες μενού και κρασί. Τηλέφωνα κρατήσεων:  2754061503 6977611984

«Παίζοντας με τις αντιθέσεις και τα συναισθήματα» στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, διοργανώνουν πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση με τίτλο: «Παίζοντας με τις αντιθέσεις και τα συναισθήματα» Πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση «Παίζοντας με τις αντιθέσεις και τα συναισθήματα» Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου (Κλειστή ομάδα) Η ζωή […]