13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τσιόδρας: 156 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Τα 150 στο Κρανίδι και 121 νεκροί στο σύνολο-LIVE οι ανακοινώσεις

156 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας αλλά και 121 νεκρούς από την πανδημία ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι στο σύνολο τα κρούσματα είναι 2.401 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 59. Είπε ακόμα ότι από τα 156 νέα κρούσματα τα 150 ήταν από την κλειστή δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν μόνος στην σημερινή ενημέρωση καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στο Κρανίδι προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την μερική καραντίνα που αποφασίστηκε στην περιοχή.

Δυστυχώς σήμερα είχαμε τον θάνατο ενός 35χρονου χωρίς υποκείμενα νοσήματα στην Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι και το νεότερο θύμα κορονοϊού στην Ελλάδα και τον θάνατο μιας γυναίκας 103 ετών που είναι το γηραιότερο θύμα στην χώρα μας.

Αναφερόμενος στον θάνατο του 35χρονου είπε: “Παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει με τέτοιους θανάτους. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί. Σε κάποιες άλλες μένουμε με την απορία”, τόνισε. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το φορτίο που μεταφέρει ο καθένας. Και βεβαίως τα γονίδια του καθενός και η προδιάθεση που μπορεί να έχει κανείς για κάποιο σοβαρό νόσημα. Αναφέρθηκε στον έρπη και είπε ότι ο ιός προκαλεί εγκεφαλίτιδα πολλές φορές και τον θάνατο. Επίσης, η μορφή της νόσου που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά και προκαλεί ιογενή σήψη και κατάρρευση του οργανισμού. Μια τελευταία εξήγηση επίσης είπε είναι ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν την ίδια δύσπνοια με άλλους και φτάνουν στην αναπνευστική ανεπάρκεια και χάνουν την μάχη.

Το σημαντικότερο για μένα είναι οι ζωές που κερδήθηκαν με τον δύσκολο τρόπο του περιορισμού και εξακολουθούμε να πηγαίνουν καλά. Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται και είμαστε κοντά στην μείωση της έντασης των μέτρων. Δεν θα θέλαμε να επανακάμψει η πανδημία στην χώρα μας, είπε ακόμα.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Farmakas Mountain Running στις 4 Ιουνίου

Ανανεώθηκαν οι διαδρομές επί του όρους των βοτάνων, δλδ του Φαρμακά που χωρίζει τη Ζήρεια από το Αρτεμήσιο. Προστέθηκαν νέα μονοπάτια τα οποία αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος της ορεινής περιοχής, κατάφυτης από έλατα, και επιβάλλουν… προκλήσεις στους δρομείς του Φαρμακάς Mountain Run της 4ης Ιουνίου. Το κοινό σημείο εκκίνησης/τερματισμού παραμένει επί της πλατείας του χωριού […]

Νεκρός βρέθηκε 49χρονος στον Παρνασσό

Ένας 49χρονος άνδρας από την Πολύδροσο (Σουβάλα) Φωκίδας βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής (9/10) σε περιοχή του Παρνασσού όπου είχε μεταβεί για να κόψει ξύλα. Ο άτυχος άνδρας είχε πάρει το πρωί το αγροτικό του για να μεταβεί στην περιοχή, ωστόσο επειδή αργούσε να επιστρέψει οι δικοί του ανησύχησαν και βγήκαν να τον ψάξουν. […]