11 °C Argos, GR
21 Ιανουαρίου 2022

Μένουμε σπίτι την Μεγάλη Παρασκευή για να μην κάνουν το δικό μας τρισάγιο λόγω κορονοϊού

σωτηρια παπαδοπουλου

Όλους μα όλους μας ενοχλεί κάποια από τις απαγορεύσεις που είναι σε ισχύ για την προστασία μας από τον κορονοϊό, άλλους οι κλειστές εκκλησίες,άλλους οι κλειστές καφετέριες, στις αρχές τα καρναβάλια που δεν έγιναν κ.τ.λ. Το τελευταίο , τα κλειστά νεκροταφεία την Μεγάλη Παρασκευή, καταλαβαίνω, άλλωστε όλοι μας έχουμε δικούς μας ανθρώπους που θα θέλαμε να ανάψουμε το καντήλι, να πλύνουμε το μνήμα, να πάμε με τον ιερέα να διαβάσει τρισάγιο. Όμως, όπως λένε οι ειδικοί είμαστε στο τσακ για να ξεπεράσουμε με όσο πιο ανώδυνο τρόπο μπορούμε την πανδημία του κορονοϊού και σίγουρα οι ψυχές των δικών μας ανθρώπων αναπαύονται εν ειρήνη, με ή χωρίς τα τρισάγια και τα πλυμένα μνήματα. Όλοι σας έχετε δει ότι κάθε Μεγάλη Παρασκευή στα νεκροταφεία υπάρχει συνωστισμός, άρα υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Δηλαδή τι, ο Χαρδαλιάς θέλει να τον μισούν οι Έλληνες, τι θέλει να τον κράζουν όλοι;, Όχι βέβαια, ακούει τους ειδικούς και μεταφέρει τους κινδύνους, λίγο κράτει ρε παιδιά, δηλαδή τώρα που φάγαμε το βόδι θα κολλήσουμε στην ουρά; Δηλαδή θα σας άρεσε να γεμίσουν τα νεκροταφεία με θύματα του κορονοϊού; Ρωτάω για να καταλάβω τους λόγους της αντίδρασης πολλών από εσάς. Είμαι σίγουρη πως όχι δεν θέλετε, το ξέρω,γι αυτό άλλωστε στην πλειοψηφία τηρείτε και τις απαγορεύσεις . Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου αν διαβάσουμε το τρισάγιο λίγες ημέρες μετά, δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου αν πλύνουμε το μνήμα λίγες ημέρες αργότερα, δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου  και το ξέρετε.

Άλλωστε στα μνήματα είναι ότι έχει απομείνει από την φυσική παρουσία των δικών μας ανθρώπων, οι ψυχές τους και το πνεύμα τους είναι άυλα, άρα βρίσκονται παντού και πάνω απ όλα , βρίσκονται μέσα μας, εκεί θα είναι πάντα, στην καρδιά και το μυαλό μας.Για το ανθρώπινο σώμα γράφει ο Απόστολος Παύλος: «Πρέπει, αλήθεια, αυτό που είναι φθαρτό να μεταμορφωθεί σε άφθαρτο, και αυτό που είναι θνητό να γίνει αθάνατο. Όταν αυτό το φθαρτό μεταμορφωθεί σε άφθαρτο και αυτό το θνητό μεταμορφωθεί σε αθάνατο, τότε θα πραγματοποιηθεί ο λόγος της Γραφής: Ο θάνατος αφανίστηκε, νικήθηκε τελειωτικά!» (Α’ Κορ. 15:53-54).

Οι λεονταρισμοί τον μόνο που εξυπηρετούν είναι τον κορονοϊό και την αύξηση των τάφων στα νεκροταφεία, άρα μένουμε σπίτι και με την σκέψη μας,διαβάζοντας μια προσευχή, αλλά έχοντας την υγεία μας, είναι το καλύτερο τρισάγιο για τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Καλή Ανάσταση !

Περισσότερα Άρθρα

Το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών παρακολουθεί στενά την πιο ενεργή σεισμικά περιοχή της Ευρώπης

Στο σύνολο των σταθμών του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προσφέρει περίπου το 20% των σεισμογράφων και το 11% των επιταχυνσιογράφων, ενώ ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών φέρει την ευθύνη της λειτουργίας άνω του 60% των σταθμών του Εθνικού Δικτύου. Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο καθηγητής […]

Ο γέρων των Καλαβρύτων σε νέο παραλήρημα

Ξεπέρασε και τον… εαυτό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Όπως αποκαλύπτει το patrastimes.gr, ο Αμβρόσιος, στο τελευταίο του βιβλίο, επέλεξε ως φωτογραφία εξωφύλλου προϊόν μοντάζ που δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα… να τον πηγαίνουν τέσσερις. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Η φωτογραφία παραπέμπει στην εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου […]

Follow by Email