19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στις ΗΠΑ – Πάνω από μισό εκατ. κρούσματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο κρούσματα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου (+35.000 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες).

Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Περισσότερα Άρθρα

Τρεις ακόμα υποψηφιότητες για την ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η Αγγελική Παζιώτα απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στη διατροφολογία και στην ειδική αγωγή, εργάζεται στην 1οβάθμια εκπαίδευση. Είναι ένας νέος άνθρωπος με ενεργή συμμετοχή σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και μητέρα 2 παιδιών. Ενώνει τις δυνάμεις της με τον Δήμαρχο των έργων Δημήτρη Καμπόσο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Καλή επιτυχία Αγγελική! Ο Κωνσταντίνος Σκαρπέντζος […]

Εκδηλώσεις Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας

Τις επόμενες ημέρες στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας θα διεξαχθούν δύο εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα: Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στις 09.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας συναυλία κλασικής μουσικής από το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Quattro Elementi”. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Νεμέας (www.nemea.gr) σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα από την Κόρινθο (www.fondationkaloy.com). Τη […]