18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία – Επιστρατεύεται ξενοδοχείο για τα κρούσματα

Για τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν στη Λάρισα όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κορονοϊού σε οικισμό Ρομά μίλησε μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα» είπε σύμφωνα με το onlarissa.gr και τόνισε «βρισκόμαστε σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς, το μήνυμα προς όλους είναι να μείνουν στα σπίτια τους». Ο Σωτήρης Τσιόδρας προτίμησε να μην προβεί σε δηλώσεις.

 Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Αμέσως μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κορoνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, επισκέφθηκαν μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον οικισμό των Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Κατά πληροφορίες, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος δημοσιογράφων, έγινε ενημέρωση στους κατοίκους για την κατάσταση με την πανδημία και ζητήθηκε η τήρηση των μέτρων ασφαλείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός πως για μία ακόμη φορά αρκετοί Ρομά έδειχναν δύσπιστοι ως προς το αν υφίσταται η ασθένεια!

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αφιερωμένος στις 57 ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος Ναυπλίου από το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000), την Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αργολίδας. Η φετινή διοργάνωση αφιερώθηκε στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που χάθηκαν τόσο άδικα. Με μια συμβολική κίνηση 57 λευκά μπαλόνια «αφέθηκαν» […]

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Νοσοκομείου Αργολίδας για τον καρκίνο του μαστού

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Αμαλία” στο Ναύπλιο, η ημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας-Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους με θέμα: “Νεότερα δεδομένα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού”. Η ημερίδα διοργανώθηκε με την υποστήριξη της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και απευθυνόταν κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό της Αργολίδας. Έγινε […]