15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δήμος Ερμιονίδας : Σχετικά με την εφαρμογή μέτρων προστασίας σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Σχετικά με την φιλοξενία 500 περίπου μεταναστών και προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» με έδρα την Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας και σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 2811/03-04.2020 σχετικού εγγράφου μου, σας αναφέρω ότι συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε την καθημερινή μαζική και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αυτών των προσφύγων και μεταναστών σε μεγάλες ομάδες πολλών ατόμων, στις Κοινότητες του Δήμου μας.

Δεδομένης της υποστελέχωσης του Α.Τ. Ερμιονίδας, ζητούμε την άμεση ενίσχυσή του με επαρκές προσωπικό, προκειμένου να γίνεται φύλαξη και έλεγχος επί εικοσιτετραώρου βάσεως στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έτσι ώστε σε αυτή τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών να εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον περιορισμό cwv άσκοπων μετακινήσεων με σκοπό την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία περίθαλψη και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει, ζητούμε την άμεση εγκατάσταση Κινητής Μονάδας Υγείας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», η οποία θα αναλάβει την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Μάλιστα η πρόσφατη μεταφορά σύμφωνα με δημοσιεύματα, εν μέσω πανδημίας 50 ατόμων από άλλη δομή στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», τα οποία είχαν περάσει από ιατρικό έλεγχο; και γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχουν ασθενείς από κορονοίό COVID-19; Αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη εγκατάστασης Κινητής Μονάδας Υγείας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε διαφορετική περίπτωση ζητούμε την μεταφορά των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» σε άλλη δομή φιλοξενίας που θα τους εξασφαλίζει τις απαιτούμενες
συνθήκες διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δήμαχος Ερμιονίδας
Γιάννης Γεωργόπουλος

Περισσότερα Άρθρα

Άνδρας πήδηξε από οικοδομή στο κενό και σκοτώθηκε

Τραγωδία στην Πετρούπολη με έναν άνδρα να πέφτει από μια οικοδομή και να βρίσκει τραγικό θάνατο. Περαστικοί που είδαν το περιστατικό ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ όμως όταν έφτασε στο σημείο ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της τραγωδίας και αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για ατύχημα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρεται σε δηλώσεις του Δημάρχου Άργους και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο

Σε απάντηση των τελευταίων δηλώσεων του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, σχετικά με “πανίβλακες, ηλίθιους και άχρηστους” εμπόρους στην πόλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους θα ήθελε να εκφράσει την λύπη του και την δυσαρέσκειά του για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα και πόλωση σε μια […]