15 °C Argos, GR
3 Φεβρουαρίου 2023

Βρούτσης: Έτσι θα δοθούν τα 600 ευρώ στο επιστημονικό προσωπικό

Μετά το πρόγραμμα που θα ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας με ποσό 600 ευρώ καθαρά ανά δικαιούχο, θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη συγκεκριμένη κατηγορία με επίδομα 800 ευρώ, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί στο επιστημονικό δυναμικό, τον Μάιο σύμφωνα με τον κ. Βρούτση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, αξιοποιείται το εργαλείο της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Τους επιστήμονες τους σεβόμαστε, τους τιμούμε και είναι στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας. Το επιστημονικό δυναμικό, οι παραγωγικοί φορείς και οι αυτοαπασχολούμενοι, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια που θα κάνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας: «Γι’ αυτόν το λόγο, φροντίσαμε να δοθεί το ποσό των 600 ευρώ και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό το ποσό θα το λάβουν όλοι μέσα στον Απρίλιο».

Πως θα δοθούν 600 ευρώ

Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, μέσω μίας επιστημονικής διαδικασίας τηλεκατάρτισης, η οποία θα παρέχει και πιστοποιητικό. «Δεν υποτιμούμε την επιστημονική συγκρότηση των επιστημόνων, αλλά, μέσω αυτής της διαδικασίας, τους ενισχύσουμε ουσιαστικά. Τα χρήματα θα είναι καθαρά, αφορολόγητα, μη συμψηφιστέα και μη κατασχετέα» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Τόνισε δε, ότι σύντομα θα αναρτηθεί η πρόσκληση και, κατόπιν της πρόσκλησης, την άλλη Πέμπτη, οι επιστήμονες, που υπολογίζονται σε 180.390, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η πρώτη πληρωμή (400 ευρώ) θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Πέμπτη σε όλους ανεξαιρέτως που θα έχουν ενεργοποιήσει το voucher, ενώ υπογράμμισε ότι ο οικονομικός προγραμματισμός και «το πρόγραμμα που έχουμε κάνει για τους επιστήμονες της χώρας μας είναι ότι, μέχρι το τέλος Απριλίου, θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ».

«Αμέσως μετά το πρόγραμμα για τους επιστήμονες των 600 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, θα υπάρξει νέα παρέμβαση της κυβέρνησης για τα 800 ευρώ, δηλαδή θα τους ενισχύσουμε με τα 800 ευρώ, τον Μάιο» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ο οικονομικός προγραμματισμός γίνεται με σχέδιο, με μεθοδικότητα και με ευθύνη, «γιατί πάνω από όλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το βάθος και την ένταση της κρίσης, που κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι».

Διευρύνονται τα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε: «Είχαμε δεσμευτεί για δύο πράγματα: να διευρύνουμε την περίμετρο όλων των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν πληγεί και, πράγματι, αυτό ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς θα μπουν οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) όλων των πληγεισών επιχειρήσεων, που ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Το 86% των επιχειρήσεων που αντιστοιχούν σε ΚΑΔ, μπαίνουν κάτω από την “ομπρέλα” της προστασίας των οικονομικών ευεργετημάτων του κράτους. Ταυτόχρονα, έχουμε πει ότι και η χρονική περίμετρος θα διευρυνθεί και τον Μάιο, καθόσον θα επεκταθεί η χρονική διάρκεια της κρίσης. ‘Αρα, είμαστε έτοιμοι για Μάρτιο, Απρίλιο και για Μάιο.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε και να μένουμε σπίτι, γιατί η κρίση της πανδημίας στην Ελλάδα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τις δικές μας ενέργειες. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Όσο πιο καλά συμπεριφερθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την κρίση».

“Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά”

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι κοινός παρονομαστής όλων των μέτρων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Αναφορικά με το δώρο Πάσχα, ο κ. Βρούτσης αποσαφήνισε ότι θα καταβληθεί κανονικά στους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί. Όμως, όπως διευκρίνισε, σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις μεταφέρεται η καταβολή του, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

«Εδώ υπήρξε μία σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού και, μέσω των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, έγινε η εξαγγελία ότι το συμπληρωματικό τμήμα του δώρου Πάσχα, που θα χάσουν οι εργαζόμενοι, λόγω μη δεδουλευμένων για το τμήμα του Μαρτίου και τον Απρίλιο, θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Περισσότερα Άρθρα

Σημαντικά έργα για την Αργολίδα προωθήθηκαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Αποφάσεις για την προώθηση της υλοποίησης σημαντικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίασή της που έγινε σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου, με τηλεδιάσκεψη. Μεταξύ άλλων, η επιτροπή προέβη στην έγκριση α) του πρακτικού επί του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του με συνολικό προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ έργου συντήρησης του οδικού δικτύου […]

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, παιδικές τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, πάνες μωρομάντιλα κτλ ). ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΚΙΟΥ, (έναντι πλατείας Ν. Κίου) ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8 – ΤΡΙΤΗ 10/8 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8, και ΩΡΕΣ 18:00-20:00. ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Share […]