20 °C Argos, GR
22 Μαΐου 2022

Στέλιος Πέτσας: Υπεύθυνη και μετρημένη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός» ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν πιο αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία και είπε πως λίγοι πονηροί είναι εκείνοι που εκμεταλλεύονται το σύστημα. Πρόσθεσε πως οι περιορισμοί είναι θέμα των επόμενων ημερών και πως θα φορούν είτε τον χρόνο είτε τον αριθμό των μετακινήσεων , και θα γίνουν με τρόπο που δεν θα θίγονται οι συνεπείς.

[hfe_template id='397365']

Οι άδειες ειδικού σκοπού έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είπε ο κ. Πέτσας, με την προϋπόθεση να τηρείται το 3+1, δηλαδή τρεις ημέρες άδεια ειδικού σκοπού και μία από την άδεια του εργαζόμενου. Όποιος θέλει μπορεί να τις παρατείνει μέχρι την ημερομηνία που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξήγησε.

Για το φετινό Πάσχα, με φόντο την κρίση του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως θα είναι διαφορετικό, «δεν θα πάμε στα χωριά, δεν θα ψήσουμε στις αυλές, δεν θα πάμε στις εκκλησιές».

«Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό μένοντας σπίτι, έχουμε μέρες να γιορτάσουμε, αλλά καμία μέρα δεν θα είναι ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις Ακολουθίες του Πάσχα και την Ανάσταση, χαρακτηρίζοντάς τη υπεύθυνη και μετρημένη.

Για το σύστημα Υγείας, ο κ. Πέτσας είπε πως συνεχίζεται η ενίσχυσή του με προσλήψεις, αύξηση δυναμικότητας και προμήθεια υγειονομικού υλικού, ενώ για τις ουρές στις τράπεζες είπε πως δεν δικαιολογούνται και απηύθυνε έκκληση σε όλους να κάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζικών συναλλαγών από το σπίτι με ασφάλεια.

«Η Ελλάδα μπορεί, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο γιατί αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» κατέληξε ο κ.Πέτσας.

Περισσότερα Άρθρα

Εμβλιασμός των εργαζομένων στο Τομέα Καθαριότητας

Πρώτο μας μέλημα η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο Τομέα Καθαριότητας. Από σήμερα διενεργείται εμβολιασμός σε συνεργασία με τον Ιατρό Εργασίας του δήμου κ. Θάνο Νταβέλο για την Ηπατίτιδα Α και Β και τον Τέτανο. [hfe_template id=’397365′] Στη φωτογραφία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του τομέα Δημήτρης Κρίγγος. Τομέας Καθαριότητας Δήμου Άργους – Μυκηνών Share […]

Επαναθέρμανση του κινεζικού ενδιαφέροντος για την Πελοπόννησο

Ενδεχόμενο ακόμα και αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ του Πεκίνου και της Καλαμάτας τέθηκε προς συζήτηση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα από τον αντιπρόεδρο του Κινεζο – Ελληνικού Συνδέσμου Πολιτιστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Χονγκ Ζου, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα στην Τρίπολη. Με τον Κινέζο αξιωματούχο ο περιφερειάρχης είχε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την άμεση επανενεργοποίηση […]

Follow by Email