19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

214 νεκροί και 13.531 κρούσματα στην Τουρκία – Κόντρα αντιπολίτευσης με κυβέρνηση

Kάθε ημέρα που περνάει χειροτερεύει η κατάσταση στην Τουρκία με τον κορονοϊό. 46 νεκροί και 2704 κρούσματα είναι ο τραγικός απολογισμός της 31ης Μαρτίου την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Από την 11η Μαρτίου που η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία έχασαν τη ζωή τους 214 άνθρωποι και ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 13531.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βασικό θέμα συζήτησης ο τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού και άλλα περιφερειακά ζητήματα όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο τούρκος πρόεδρος στο διάγγελμα του προς τον τουρκικό λαό υποστήριξε ᾽᾽ η Τουρκία σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι χώρα που είναι πολύ πιο κοντά στο σημείο να αντιμετωπίσει την μετάδοση αυτής της επιδημίας᾽᾽. Ο ίδιος κάλεσε τους τούρκους σε εκστρατεία και ζήτησε να οργανωθεί έρανος για να βοηθηθούν όσοι πληγούν από την κρίση λόγω του κορονοϊου. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως προσφέρει τους 7 μισθούς του.

᾽᾽Καλοί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι δωρεές αλλά η κυβέρνηση για 3 ημέρες να μην πληρώσει τις οφειλές στους εργολάβους. Και προτείνω κάτι ακόμα στον κύριο Ερντογάν , δεν φτάνει ο μισθός αλλά να χαρίσει και το αεροσκάφος του που πήρε απο το Κατάρ κι έχει αξία 500 εκατομμύρια δολάρια!᾽᾽δήλωσε πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Άκσενερ που κατηγόρησε τον τούρκο πρόεδρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δήμων Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας που είχαν ανοίξει για να καταθέτουν οι πολίτες για να βοηθούν οι δήμοι τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως η εκστρατεία για βοήθεια έγινε χωρίς καμία άδεια. Οι δυο δήμοι οδηγούν την υπόθεση στα δικαστήρια.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Περισσότερα Άρθρα

Η συγκινητική ιστορία της Ιόλης: Η αλλαγή του αλόγου που βρέθηκε αποστεωμένο και άρρωστο στην Καλαμάτα

Μεγάλη βελτίωση έχει παρουσιάσει η Ιόλη, το άλογο που βρέθηκε στη Θουρία το 2020, αποστεωμένο και άρρωστο. Το άλογο μετά από ενέργειες και εντολή της Εισαγγελέως Καλαμάτας, παραδόθηκε στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, σύμφωνα με το tharrosnews.gr. O Σύλλογος έκανε νέα ανάρτηση για την Ιόλη, αναφέροντας: «Το πριν και το μετά της Ιόλης. Όταν φέραμε την […]

Εξαιρετικά κρίσιμες ώρες για τον συλλέκτη φιδιών που δαγκώθηκε από την κόμπρα του

Εξαιρετικά κρίσιμες ώρες για τον συλλέκτη φιδιών που δαγκώθηκε από την κόμπρα του Ο 30χρονος που έχει κι άλλα φίδια στο σπίτι του, δαγκώθηκε από την ινδική κόμπρα του, ενώ προσπαθούσε να την ταΐσει. Ο άνδρας νοσηλεύεται στον Άγιο Σάββα και μετά από επιχείρηση που έγινε για να βρεθεί ο ορός που λειτουργεί ως αντίδοτο (τον έστειλαν […]