18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εξιχνιάστηκαν επτά απάτες στην Αργολίδα

Σε συνέχεια του από 28.2.2020 Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας Αργολίδας, που αφορούσε την εξιχνίαση εννέα (9) περιπτώσεων απατών και απόπειρα αυτών, συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, εξιχνιάστηκαν ακόμη επτά (7) περιπτώσεις απατών, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, οι ανωτέρω δράστες, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, εξαπατούσαν άτομα με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 20.1.2020 έως και την 29.2.2020, σε διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους παθόντες, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση και τους έπειθαν να μεταβούν σε τραπεζικό μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής και εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτής, διέπραξαν, επιπλέον, επτά (7) περιπτώσεις απατών και κατάφεραν να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Περισσότερα Άρθρα

Άνδρας έπεσε στο κενό από την Ακρόπολη

  Στο κενό από τα τείχη της Ακρόπολης έπεσε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής άνδρας περίπου 45 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία. Στις 15.15 ο 45χρονος ήταν καθισμένος στην άκρη του τείχους και σύμφωνα με μαρτυρίες πήδηξε στο κενό. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις την πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. που διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τραγωδία στην Κω: Νεκρό βρέθηκε το τρίχρονο αγόρι μετά τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με βάρκα γεμάτη μετανάστες

Τραγικές διαστάσεις παίρνει το θαλάσσιο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω με φουσκωτό του Λιμενικού να συγκρούεται με βάρκα γεμάτη μετανάστες. Σύμφωνα με το Λιμενικό λίγο πριν τις 10 εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το ηλικίας περίπου 3 ετών αγόρι που βρέθηκε στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση. Νωρίτερα είχε εντοπιστεί […]