26 °C Argos, GR
28 Μαΐου 2022

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας

Μέσα σε αυτήν τη πρωτοφανή κρίση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως από την πανδημία του κορονοϊού αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μόνος φορέας που μπορεί να περιθάλψει το σύνολο των πολιτών που ασθενούν, αλλά και να εμποδίσει τη διασπορά των κρουσμάτων σε ολόκληρη την κοινωνία είναι οι φορείς δημόσιας υγείας και κυρίως τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο αγώνας όμως για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι άνισος καθώς η δημόσια υγεία, θύμα των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, δεν διαθέτει με επάρκεια τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα μέσα για την καταπολέμηση του ιού και την προστασία των ασθενών. Όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους οι ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό, σε σημείο που να υπάρχει έντονη ανησυχία για το πώς θα διαχειριστούν επαρκώς την πανδημία όσο αυτή θα κορυφώνεται.

[hfe_template id='397365']

Η ΟΛΜΕ εκπροσωπώντας τους λειτουργούς της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει την υποστήριξή της προς το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενούς του και προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία ζητάμε:

· Άμεση πραγματοποίηση χιλιάδων μόνιμων διορισμών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.

· Αύξηση των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ στα δημόσια νοσοκομεία, άμεση στελέχωση και εξοπλισμό τους.

· Επίταξη των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ του ιδιωτικού τομέα, kits και αντιδραστηρίων, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

· Πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού σε όλους τους υγειονομικούς.

· Γενίκευση των τεστ σε πολίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ.

· Μέτρα για την υγεία των αστέγων.

· Αποσυμφόρηση έστω και προσωρινή των σωφρονιστικών καταστημάτων και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας στους κρατούμενους.

· Αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων και διασφάλιση συνθηκών υγιεινής εντός αυτών. Ακώλυτη πρόσβαση των προσφύγων στα νοσοκομεία.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι η Δημόσια Υγεία όπως και η Δημόσια Παιδεία είναι από τα μεγαλύτερα κοινωνικά αγαθά που πρέπει να παρέχονται ισότιμα σε όλους χωρίς αποκλεισμούς. Σηματοδοτούν την ποιότητα του κράτους πρόνοιας σε όλες τις χώρες. Συνεπώς με την ευκαιρία αυτής της κρίσης πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά το κράτος πρόνοιας της πατρίδας μας.

Περισσότερα Άρθρα

Φωτιά στην Ηλεία: Ένα χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία οι φλόγες

Τιτάνια μάχη με τη φωτιά εξακολουθούν να δίνουν οι Πυροσβέστες στην Ηλεία και ειδικότερα με την πυρκαγιά που καίει κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, σε παράλληλη γραμμή. Όπως αναφέρει το ilialive, ο άνεμος άλλαξε φορά και η πυρκαγιά κατευθύνεται και […]

Μελωδία επί τρία στο Ναύπλιο

Στην Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα του Ναυπλίου, το συγκρότημα Puella Trio εντυπωσίασε χθες το βράδυ στο πλαίσιο του 28ου φεστιβάλ, με την Eva Krestová, βιολί , την Aneta Šudáková, βιολί  και την  Veronika Bohmova, πιάνο σε έργα  Joseph Haydn (1732 – 1809), Joaquín Turina (1882 – 1949), Roman Haas (1980-) και Paul Schoenfield (1947-). [hfe_template id=’397365′] […]

Follow by Email