17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χαρδαλιάς: Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό…

Οι νεκροί από κορονοϊό φτάνουν πλέον τους 43 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα στην καθιερωμένη ενημέρωση πριν λίγο.

Την ίδια ώρα, τα νέα κρούσματα του Covid- 19 είναι 56, αυξάνοντας τα συνολικά κρούσματα από τα τέλη του Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα 30 Μαρτίου στα 1212.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ.Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και γι’αυτό τον λόγο αξιολογούνται καθημερινά τα δεδομένα κάθε περιοχής στην επικράτεια.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Αναφορικά με το αν θα τελειώσει η καραντίνα το Πάσχα και θα παύσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανέφερε:

«Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά, δεν θα πάμε σε εκκλησίες αλλά θα προσευχηθούμε».

Περισσότερα Άρθρα

Ο εφιάλτης για τους ελαιώνες…στην αίθουσα του “Δαναού”

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Την Κυριακή  8  Δεκεμβρίου 2019  και ώρα 6.30 μ.μ.  στην αίθουσα  διαλέξεων  του  Συλλόγου  Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει: ο  κ. Δημήτρης Δήμου, γεωπόνος (ΜSc) – Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας   Θέμα:  Ξυλλέλα (Xyllela fastidiosa), Το βακτήριο που καταστρέφει τις ελιές στην Ν.Ιταλία, […]

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Άργους έκοψε την πίτα της

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.Νεκτάριος ευλόγησε την κοπή της πίτας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Άργους. Παρέστησαν εκτός από τους σπουδαστές και τους καθηγητές τους, οι αντιδήμαρχοι Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Κρίγγος και Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης.