18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για εθελοντική αιμοδοσία

 

Κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία την προσεχή Πέμπτη 26 Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών.

Η αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπων μας, θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιερού Ναού.

Σωτήρης Τσιόδρας: Αναγκαία η συνέχιση της αιμοδοσίας

Την απόλυτη ανάγκη για συνέχιση της αιμοδοσίας, ώστε να εξασφαλιστεί αυτό το πολύτιμο αγαθό και να υπάρχει επάρκεια αίματος για όσους το έχουν ανάγκη, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά από μία αγωνιώδη, όπως είπε, έκκληση που έλαβε από συλλόγους ασθενών με μεσογειακή αναιμία.

«Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος» αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

«Το ΕΚΕΑ με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας, καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και τους Συλλόγους και Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, όπως συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια της “Πάρνωνας Α.Ε.”

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε το Σάββατο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος για την Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Πελοποννήσου “Πάρνωνας Α.Ε.”και τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια δράσης και λειτουργίας της εταιρίας. Παράλληλα με ομόφωνο ψήφισμα της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων μετόχων συστάθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η εταιρία μετατρέπεται σε Αναπτυξιακό Οργανισμό. Ο Δήμος Ερμιονίδας […]

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τις δράσεις του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen

Κυρίες και κύριοι, αγαπητή Ursula, Υποδεχόμαστε σήμερα στην Αθήνα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια στιγμή ιστορική για την Ευρώπη και την Ελλάδα: στην ουσιαστική αφετηρία των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την ταυτόχρονη έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Είναι -πιστεύω- η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία. Αλλά και η […]