20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Οι παίκτες του Big Brother θα ενημερωθούν απόψε για πρώτη φορά για το εύρος της επιδημίας του κορονοϊού

H γερμανική παραγωγή του ριάλιτι παιχνιδιού Big Brother πρόκειται απόψε να αποκαλύψει στους συμμετέχοντες παίκτες το εύρος της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς τους το είχε αποκρύψει για μεγάλο διάστημα προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των τηλεθεατών.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Sat.1 έχει προγραμματίσει ειδικό πρόγραμμα απόψε από τις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου να ενημερώσει τους 14 παίκτες, οι οποίοι έχουν παραμείνει σε άγνοια για το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο, εθελούσια έγκλειστοι για πάνω από έναν μήνα σε εάν σπίτι στην Κολονία, όπου η παραμικρή λεπτομέρεια από την προσωπική τους ζωή καταγράφεται και προβάλλεται.

Η απόφαση να τους ενημερώσουν, ” η οποία ελήφθη σε συνεννόηση με τις οικογένειές τους”, λήφθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του κοινού της εκπομπής, που είναι της γνώμης πως οι παίκτες οφείλουν να είναι ενήμεροι για τη βαρύτητα της επιδημίας. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, στις αρχές Φεβρουαρίου, η επιδημία του κορωνοϊού ήταν ακόμη περιορισμένη στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Έως τώρα, η εταιρεία παραγωγής και το δίκτυο προφασίζονταν τους κανονισμούς του παιχνιδιού, που θεωρείται πρωτοπόρο στα ριάλιτι για πάνω από 20 χρόνια: οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι εντελώς αποκομμένοι από οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται από τον έξω κόσμο. Με μόνη εξαίρεση τον θάνατο, ή ατυχήματα προσφιλών ανθρώπων τους. Επίσης απαγορεύεται και στους νεοεισερχόμενους, στις αρχές Μαρτίου, να ενημερώσουν για τον κορωνοϊό τους άλλους ενοίκους του απομονωμένου σπιτιού.

Η τακτική αυτή είναι όλο και πιο δύσκολο να τηρηθεί, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία, η οποία απαριθμεί 6.000 κρούσματα και 13 νεκρούς. Επιπλέον, το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που φιλοξενεί το σπίτι, είναι μία από τις δεινότερα πληγείσες περιοχές, με 1.500 επίσημα κρούσματα και πέντε νεκρούς.

Στην ιστοσελίδα του Big Brother στο Facebook, χιλιάδες τηλεθεατές έσπευσαν να επαινέσουν το δίκτυο για την απόφασή του, εκφράζοντας την ελπίδα να μην πανικοβληθούν οι παίκτες από τα άσχημα νέα.

Συνοδευόμενος από έναν γιατρό, ο παρουσιαστής Γιόχεν Σροπ θα σηκώσει το πέπλο σιωπής που είχε απλωθεί πάνω από τους παίκτες για το κοσμοϊστορικό τούτο γεγονός και αυτοί θα μπορούν εάν θέλουν να θέσουν ερωτήσεις και να παρακολουθήσουν τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τους δικούς τους ανθρώπους.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 και η αμερικανική παραγωγή του Big Brother είχε παραβεί το θέσφατο των κανονισμών της ερμητικής απομόνωσης των παικτών για να τους ενημερώσει για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 27 οι θάνατοι στην Ελλάδα – Στη Θεσσαλονίκη το νέο θύμα

Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστός ο θάνατος ενός  84χρονου άνδρα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Συνολικά τα θύματα του φονικού ιού στην χώρα μας ανέρχονται στα 27.

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης.  Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Κ. Χαρατσάρη και είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης με ανάρτησή του στο facebook. Ο Γιάννης Αναστασάκης είχε διατελέσει  καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου […]