13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε ΗΠΑ και Γερμανία

FILE PHOTO: Employee Philipp Hoffmann, of German biopharmaceutical company CureVac, demonstrates research workflow on a vaccine for the coronavirus (COVID-19) disease at a laboratory in Tuebingen, Germany, March 12, 2020. Picture taken on March 12, 2020. REUTERS/Andreas Gebert/File Photo

Ο ιδιοκτήτης γερμανικής εταιρείας εκτιμά ότι τον Σεπτέμβριο το εμβόλιο θα είναι έτοιμο και αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ επιχείρησε να το εξασφαλίσει για τις ΗΠΑ, την ώρα που στο Σιάτλ ξεκίνησαν οι δοκιμές σκευάσματος σε εθελοντές.

Η πρώτη κλινική δοκιμή ενός εμβολίου για τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 ξεκίνησε σήμερα στο Σιάτλ, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Σε αυτήν την «ανοιχτή κλινική δοκιμή», θα συμμετάσχουν 45 εθελοντές, ηλικίας από 18 μέχρι 55 ετών, που όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) η δοκιμή θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

«Ο πρώτος από τους συμμετέχοντες έλαβε σήμερα το πειραματικό εμβόλιο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Γερμανία: Ίσως ως τον Σεπτέμβριο έτοιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ένα εμβόλιο για τον COVID-19 θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα ο μεγαλομέτοχος της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας CureVac, Ντίτμαρ Χοπ.

Το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το εμβόλιο «εξαρτάται από το Ινστιτούτο “Πάουλ Έρλιχ” ( τον γερμανικό φορέα για τα εμβόλια). Θα πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα σε ζώα και έπειτα σε ανθρώπους. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο, ενόψει του πιθανότατου νέου κύματος του κορονοϊού», δήλωσε ο κ. Χοπ στο αθλητικό πόρταλ «Sport1».

Κληθείς να τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Αμερικανό Πρόεδρο να έχει επιχειρήσει να θέσει υπό αμερικανικό έλεγχο είτε την ίδια την εταιρία, κάποιους από τους επιστήμονές της είτε ακόμη και να έχει προτείνει την αποκλειστική διάθεση του εμβολίου στις ΗΠΑ, ο κ. Χοπ διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν συνομιλεί με τον Νόναλντ Τραμπ: «Επικοινώνησε με την εταιρία μου και εκείνοι ζήτησαν την άποψή μου. Αν καταφέρουμε να παρασκευάσουμε σύντομα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, αυτό το εμβόλιο θα πρέπει να φθάσει παντού και να προστατεύσει τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο σε μια περιοχή», δήλωσε.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μανώλης Σκαντζός στο Μοναστηράκι Γορτυνίας

Το Μοναστηράκι Γορτυνίας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός, την Τετάρτη (28/9/2022), προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των εργασιών οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Μαζί του ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ευάγγελος Νικήτας, ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας, Βασίλειος Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μοναστηρακίου κ. Αθανάσιος Κάββουρας και ο Πρόεδρος της […]

Τραγωδία στην Αντίπαρο: Η περιγραφή του δύτη που ανέσυρε τους νεκρούς – «Ο άνδρας προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο»

Μέσα σε αυτό το πολυτελές τζιπ, ένα αγαπημένο ζευγάρι της Αντιπάρου και η φίλη και οικιακή βοηθός τους, έμελλε να βγουν φρικτό θάνατο. Δύτης, έχει μόλις ανασύρει τις σορούς τους από το λιμάνι του νησιού. Τα όσα περιέγραψε στο Livenews του Mega προκαλούν ανατριχίλα. «Ήταν ανοιχτά τα παράθυρα οδηγού και του συνοδηγού χωρίς ζώνες, ο […]