18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κλείνουν σχολεία και απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις στην Εσθονία λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Εσθονίας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία και να απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις έως την 1η Μαΐου προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και είπε σήμερα ότι εργάζεται για να παράσχει οικονομική υποστήριξη ώστε να βοηθήσει επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σε τομείς όπως ο τουρισμός.

«Σαφέστατα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις ώστε να αποτρέψουμε περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας σε συνέντευξη Τύπου.

Σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα σταματήσει την πώληση πακέτων για κρουαζιέρες στη διαδρομή Ταλίν-Στοκχόλμη, μια είδηση που προκάλεσε πτώση της μετοχής της ναυτιλιακής εταιρείας Tallink, η οποία πραγματοποιεί το δρομολόγιο, κατά 6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015.

Η Εσθονία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 41 κρούσματα του κορωνοϊού και είναι μία από τις τουλάχιστον 115 χώρες που παρουσιάζουν κρούσματα. Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης πως οι ταξιδιώτες από χώρες όπως η Ιταλία, η Κίνα, το Ιράν, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη και τμήματα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας θα υπόκεινται σε απομόνωση δύο εβδομάδων.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Τσεχίας θα απαιτήσει από όσους επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου να τεθούν σε καραντίνα, διευρύνοντας μια απαίτηση η οποία μέχρι τώρα εφαρμοζόταν μόνο σε όσους επέστρεφαν από την Ιταλία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ στο Twitter.

Στον σημερινό κατάλογο κατονομάζονται 15 χώρες υψηλού κινδύνου, περιλαμβανομένων των γειτονικών χωρών Γερμανία και Αυστρία, είπε ο Πέτριτσεκ. Ο ίδιος ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Ναύπλιο: Ξεχύθηκαν στις παραλίες ντόπιοι και επισκέπτες

Από τη μία το τριήμερο, από την άλλη η ζέστη…γέμισαν οι παραλίες του Ναυπλίου. Μικροί και μεγάλοι αναζήτησαν δροσιά στη Καραθώνα αλλά και στις υπόλοιπες παραλίες της περιοχής.

Την Μεγάλη Εβδομάδα η βοήθεια της Π.Ε.Αργολίδας σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες

Ξεκινά την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων για την υποστήριξη 1.411 οικονομικά αδύνατων οικογενειών εν όψει του Πάσχα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στο νομό. Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, είναι νωπά […]