fbpx
17 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Κορονοϊός – Κύπρος: Κλείνει τα σύνορά της για δύο εβδομάδες

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε νέα μέτρα για τον κορονοϊό σε διάγγελμα του που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Για 15 ημέρες θα απαγορεύεται η έλευση στη Κύπρο, τουριστών ή επισκεπτών, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου. Επίσης ξεκαθάρισε ότι η εκκλησία δεν εξαιρείται από τα μέτρα για απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Αποφασίστηκε:

«Α. Από την 1η πρωινή της 15ης Μαρτίου και για περίοδο 15 ημερών σε πρώτη φάση, την απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη – ανεξαρτήτως υπηκοότητας – που δεν εμπίπτει στις πιο κάτω κατηγορίες:

 • Κύπριοι πολίτες.

  ● Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 • Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στη Δημοκρατία.

  ● Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.

  ● Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων τρίτων χωρών για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

  ● Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

 1. Όσον αφορά τα σημεία διέλευσης μεταξύ των ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών θα επιτρέπεται μόνο για άτομα, τα οποία εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες:

  ● Κύπριοι πολίτες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

  ● Νόμιμα διαμένοντες στις ελεύθερες περιοχές.

  ● Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.

  Έκκληση προς το σύνολο του κυπριακού λαού, όπως κάνει χρήση του δικαιώματος διέλευσης σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.

  Γ. Παρατείνεται η αναστολή φοίτησης στα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας μέχρι την 10η Απριλίου.

  Κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτηρίων, το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας θα μεριμνήσει για την κάλυψη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

  Σε σχέση με τις εκκλησίες ο Ν. Αναστασιάδης ανέφερε πως, «με πλήρη σεβασμό στην ανάγκη του καθενός, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, να στραφεί στη θρησκεία για άντληση σθένους και δύναμης, θα ήθελα να επισημάνω πως εκ των βασικών αρετών της θρησκείας είναι η αγάπη προς τον πλησίον, η αδελφοσύνη και ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο.

  Για αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Ουδείς είναι υπεράνω ή μπορεί να εξαιρεθεί από την εφαρμογή όλων όσων έχουν αποφασισθεί».

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση Μητσοτάκη με περιφερειάρχες για επιτάχυνση των ΕΣΠΑ

Η πορεία υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΠΕΠ) ΕΣΠΑ 2014-2020, θα βρεθεί στο επίκεντρο της καθιερωμένης συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός και οι Περιφερειάρχες θα συζητήσουν για την επιτάχυνση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για την πορεία της […]

Ο Δημήτρης Κωστούρος για όλα…

Μήνυμα με πολλές ειδήσεις από το Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο: Πολλές παρεμβάσεις είναι σε εξέλιξη. Με έργα τα οποία ξεκινούν και με άλλα που δημοπρατούνται μπαίνουμε στο Σεπτέμβρη. Τα σχολεία ξεκινούν τις προετοιμασίες για την υποδοχή των παιδιών μας και την έναρξη των μαθημάτων. Οι διαμορφώσεις των προαυλίων προχωρούν με δυσκολίες μιας και υπάρχει καθυστέρηση […]