31 °C Argos, GR
8 Αυγούστου 2022

Ψήφισμα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας για την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας στον Έβρο

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αργολίδας ανακοινώνει ότι με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δηλώνει ότι με πνεύμα ενότητας, συντάσσεται με το ψήφισμα της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών που δόθηκε στην δημοσιότητα υπογράφεται από τον Πρόεδρο Φιλ. Κωσταρά τον Γεν. Γραμματέα Θρασ. Λαδόπουλο και αναφέρει τα ακόλουθα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

[hfe_template id='397365']

«Σε Έκτακτη Συνεδρία η 7μελής Εκτελεστική Επιτροπή της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Ελλάδος (ΑΠΟΕΑ, ΝΠΔΔ) εκπροσωπώντας το 25μελές Κεντρικό Διοικητικό συμβούλιο και τους 57 Συνδέσμους Εφέδρων Αξ/κών της χώρας, αφού άκουσε την διεξοδική εισήγηση του Προέδρου της Φιλίππου Γρηγορίου Κωσταρά σχετικώς με την απαράδεκτη και ανήθικη ασύμμετρη απειλή της Τουρκίας εναντίον της χώρας αλλά και της Ευρώπης που με εργαλείο τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες επιχειρεί να κατακλίσει τη χώρα μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Σύσσωμοι, αράγιστα, ενωμένοι οι Έφεδροι Αξιωματικοί της Ελλάδος συμπαρίστανται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, η οποία θωρακίζει τα σύνορα μας και αποτρέπει το οργανωμένο σχέδιο εισβολής των Τούρκων.

2. Το σχέδιο αυτό εξήγγειλε προ 25ετίας ο τότε Πρόεδρος της Τουρκίας Τοργκούτ Οζάλ: «…Για να νικήσουμε τους Έλληνες δεν χρειάζεται να πέσει ούτε μία ντουφεκιά. Στέλνουμε στα εδάφη τους ορδές εξαγριωμένων μουσουλμάνων και τους σβήνουμε από τον χάρτη…»!

3. Όλοι οι Έλληνες (οφείλουν να) γνωρίζουν ότι η ιερή Γη της χώρας μας έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αιματωμένα και αδιαπραγμάτευτα ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία της Ελλάδος μας συνδέεται με την μοίρα του νησιωτικού της χώρου ,ότι η ιστορία διδάσκει πως η Πατρίδα μας ίσταται και πίπτει με το γλαυκό της Αρχιπέλαγος από τα πανάρχαια βάθη των χρόνων της Σαπφούς έως τις χαλεπές ημέρες μας!

4. Στην ένδοξη Γη της Ελλάδας κατοικούσε πάντοτε ο Ανθρωπισμός και ο Ξένιος Ζεύς. Οι ξένοι εθεωρούντο «αγιώτατα συμβόλαια» και απέναντι τους δεν επιτρεπτόταν καμία ξενηλασία (Πλατ. Νόμοι, 729 e 1-5 Θουκιδ, Ιστ., II 39). Ό,τι πράττει η Ελληνική πολιτεία, συνιστά καθήκον ιερόν υπεράσπισης των συνόρων μας ‘ ό,τι επιχειρεί η Τουρκία, είναι προκατακλυσμιαία βαναυσότητα οργανωμένης και δόλιας εισβολής στη χώρα μας.

5. Η ψυχή της Ελλάδας χτυπάει στις εσχατιές των ορίων της. Η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία μαζί με τον ακριτικό λαό μας δίνουν την πρέπουσα απάντηση στο ανήθικο τουρκικό σχέδιο, που χρησιμοποιεί ως εργαλείο τους λαθρομετανάστες. Αμετακίνητοι στεκόμαστε όλοι οι Έλληνες στο πλευρό τους.

6. Έλληνες Έφεδροι Αξιωματικοί: Γρηγορείτε!»

Για τον ΣΕΑΝΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Πρόεδρος
Κώστας Σ. Χουντάλας
Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Α. Αργυρίου

Περισσότερα Άρθρα

Στο εδώλιο η αναισθησιολόγος για το θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη

Για τις 24 Ιουνίου 2019 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία έχασε την ζωή της μετά από επέμβαση για κρεατάκια, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, τον Δεκέμβριο του 2015. Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, μετά από μία εξαιρετικά επίπονη και επίμονη εισαγγελική έρευνα, λόγω […]

Τεστ covid-19 στον Παναργειακό

Με απογευματινή προπόνηση στο Άργος συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της ομάδας του Παναργειακού. Την προχθεσινή ημέρα Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ ,πραγματοποίησε λήψη δειγμάτων τεστ COVID-19 από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε πριν την απογευματινή προπόνηση, σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από φίλο της ομάδας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. [hfe_template id=’397365′] Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση