18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός στην Πάτρα: Σε καραντίνα εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

Σε καραντίνα έχουν τεθεί συνολικά 15 εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συνολικά 15 εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς φέρονται να ήρθαν σε επαφή με τον 67χρονο άνδρα που αποτελεί το ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στον Τ/Σ «Μega», η διοίκηση αποφάσισε να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τους 15 εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη για προληπτικούς λόγους, και, όπως είπε, εντάσσεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Κρίσιμη η κατάσταση του 67χρονου
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 67χρονος άνδρας, ο οποίος είναι το ένατο κρούσμα με τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα, εισήλθε στο Νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα, με προβλήματα στο αναπνευστικό.

Ο ίδιος είχε προσφάτως ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, στο πλαίσιο οργανωμένης εκδρομής, με αποτέλεσμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να πραγματοποιεί εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο 67χρονος είχε νοσηλευτεί αρχικά στο κέντρο υγείας Αμαλιάδας, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Ρίο.

Η πρώτη διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του θανατηφόρου ιού.

«Ανακοινώνεται το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ», ανέφερε το υπουργείο Υγείας νωρίτερα.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δημήτρης Καμπόσος αποχαιρετά τον Γιάννη Κόντη

Έφυγε από κοντά μας ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός άνθρωπος, ο φίλος, ο γείτονας, ο άνθρωπος Γιάννης Κόντης. Ότι και να πεις θα είναι λίγο για την προσφορά του στον πολιτισμό του δήμου μας. Τιμήθηκε από το Δήμο Άργους-Μυκηνών με το μετάλλιο του σταυρού. Σήμερα και για πολύ καιρό θα πενθεί ο πολιτισμός της πόλης μας, ο […]

Ο προερχόμενος από την αντιπολίτευση Κωνσταντίνος Νικολάου, Πρόεδρος στον Οίκο Ευγηρίας – Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου 

Συνεδρίασε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το εξ αναβολής θέμα περί ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Οίκος Ευγηρίας – Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου». Για πρώτη φορά εκλέχτηκε πρόεδρος προερχόμενος από την αντιπολίτευση ο κ. Κωσταντίνος Νικολάου. Εκλέχτηκαν επίσης: η κ. Σοφία […]