18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δ. Κωστούρος: Σε φάση ολοκλήρωσης η εκβάθυνση του λιμανιού στο Ναύπλιο

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρθηκε στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου της εκβάθυνσης του λιμανιού στο Ναύπλιο και στο τι περιλαμβάνουν οι εργασίες.

“ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ”

Το έργο περιλαμβάνει:

• Την εκβάθυνσης του διαύλου με τελικό βάθος εκσκαφής (-9,90 Μ.) – μετρούμενο από κατώτατη ρηχία και της λιμενολεκάνης με τελικό βάθος εκσκαφής (-8,50 Μ.) – μετρούμενο από κατώτατη ρηχία

• Αποκατάσταση και υποστήριξη των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων από το πι ως το τέλος του κρηπιδώματος στο νέο λιμάνι

• Την υποστήριξη των έργων με Φ.Ο. (φυσικούς ογκόλιθους)στην περιοχή “Μπανιέρες”
Αναλυτικά:
Η εργασία της εκβάθυνσης πέρα από τα βάθη εκσκαφής υλοποιήθηκε σε ότι αφορά το δίαυλο διεύρυνση του κατά 50 μέτρα πλάτος και σε ότι αφορά την λιμενολεκάνη διεύρυνση του κύκλου ελιγμών ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια τα πλοία σχεδιασμού και να τεθούν νέες συνθήκες ναυσιπλοίας για την εξυπηρέτηση των Κρουαζιερόπλοιων.

Η αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων έγινε στα νότια κρηπιδώματα με την χρήση σακκόλιθων, εργασία η οποία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο.
Η περιοχή “ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ” θα προστατευθεί από Φ.Ο., προέλευσης λατομείου.

Ο κυματοθραύστης θα έχει μήκος περίπου 50 μέτρα, η στέψη του κυματοθραύστη θα είναι στο +1,50 Μ. Και το πλάτος της στέψης θα είναι 2,50 μέτρα.
Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών τον Φεβρουάριο, η προστασία στις Μπανιέρες θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.
Προβλέπεται η παραλαβή της εκσκαφής του έργου, να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου έχει υποβάλλει αίτημα στην Υδρογραφική Υπηρεσία Στρατού για να γίνει η βυθομέτρηση από εξειδικευμένο συνεργείο τους, ωστόσο δεν έχει μέχρι σήμερα οριστικοποίηθεί η ημερομηνία έλευσης του συνεργείου τους στο Ναύπλιο.

Περισσότερα Άρθρα

Ψήφισμα του ΔΟΠΠΑΤ για τον θάνατο του Ηλία Δημόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Nαυπλιέων, σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021, κατά την 22η έκτακτη Συνεδρίασή του μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του αείμνηστου Ηλία Δημόπουλου, καθηγητή μουσικής και τ. μέλους της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Ναυπλιέων: 1. Εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του αείμνηστου Δημόπουλου Ηλία, καθηγητή μουσικής και τ. […]

Ομάδα Ρομά σταμάτησε την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Ένταση επικράτησε και πάλι το πρωί της Τετάρτης 17 Μαρτίου στην Αργολίδα με ομάδα Ρομά και εργολάβους εταιρίας που έχει αναλάβει τις εργασίες κατασκευής του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων που προβλέπεται να δημιουργηθεί στην περιοχή Κιόσκια κοντά στον βιολογικό καθαρισμό Άργους Ναυπλίου. Οι Ρομά που τα σπίτια τους γειτνιάζουν με το σημείο που θα δημιουργηθεί ο […]