18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έβρος: Απετράπη η είσοδος σε 26.500 μετανάστες – 218 συλληφθέντες

 

26.532 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα – Συνελήφθησαν 218 άτομα
Από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1.500 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

 

Νωρίτερα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Καστανιές, τονίζοντας πως η γειτονική χώρα έχει μετατραπεί σε κράτος-διακινητή.

«Οι απειλές του Ερντογάν δεν πέρασαν. Προσέκρουσαν στην ετοιμότητα του ελληνικού λαού, αλλά και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που είμαι σίγουρος ότι θα εκφραστεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη. Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή […]

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα Στην Αττική βρίσκονται τα 1.159 από τα 2.353 νέα περιστατικά που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται τα 318, στον Πειραιά τα 202, 185 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και 155 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Στην Αργολίδα, διψήφιος αριθμός για μια ακόμα ημέρα, με […]