15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας τέλεσε τον πρώτο κατανυκτικό εσπερινό στον Άγιο Νικόλαο Άργους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος την Κυριακή της Τυρινής, χοροστάτησε στον Πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ἱ.Ν. Αγίου Νικολάου στο Αργος παρουσία όλου του κλήρου της πόλεως.

Στο τέλος τον Εσπερινού ο Μητροπολίτης πραγματοποιήσει το καθιερωμένο κήρυγμα.

Απόψε στους ιερούς ναούς τελείται ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός, ο επονομαζόμενος της συγχωρήσεως, εν όψει της εισόδου μας στο στάδιο των αγώνων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και κάθε Κυριακή ο κατανυκτικός εσπερινός. Με τον εσπερινό της συγγνώμης, που τελείται το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, η Εκκλησία του Χριστού μας ανοίγει την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Η κατανυκτική αυτή περίοδος μετανοίας προσφέρεται ως τρόπος ζωής. Τρόπος ζωής που θα φέρει την συγχώρηση από τον Θεό, αλλά και από τούς άλλους αδελφούς μας.

Και είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που έχει γραφεί: «το συγχωρώ σημαίνει πως χωρώ μαζί με τον Θεό, μαζί με τούς συνανθρώπους μου». Με τη συγχώρεση δεν παίρνουμε μια απλή άφεση αμαρτιών – που είναι μια νομική αντίληψη της σωτηρίας. Αλλά με τη συγχώρηση με το Θεό ο ωκεανός της θείας αγαθότατος εξαφανίζει τις ανθρώπινες αμαρτίες.

Περισσότερα Άρθρα

Γιορτή του Αγίου Ανδρέα – Γιορτή των Ψαράδων στο Πορτοχέλι

Αναβιώνουμε το έθιμο στο Πορτοχέλι. Πιστοί στις παραδόσεις, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα, έναν Μεγαλόκαρδο ψαρά, ο οποίος μετατράπηκε σε τολμηρό Απόστολο Του Κυρίου. Γιορτάζουμε τους ψαράδες μας, τους ανθρώπους που καθημερινά αντιμετωπίζουν το υγρό στοιχείο με πολλούς κινδύνους, σε ιδιαίτερα κακές ή άστατες καιρικές συνθήκες. Γιορτάζουμε τους ανθρώπους χάρη στους οποίους […]

Χριστιανός Ορθόδοξος βαπτίσθηκε στο Ναύπλιο ο δισέγγονος του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Στην Αργολίδα βρέθηκαν  συγγενείς του Αγίου Λουκά για να δουν από κοντά τον Ιερό ναό που έφτιαξε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος αλλά και να θαυμάσουν την πόλη του Ναυπλίου. Λειτουργήθηκαν στο Ναό του Αγίου Λουκά και φύτεψαν δύο δέντρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Σε προηγούμενες επισκέψεις του ο δισέγγονος του Αγίου, Αλέξιος ο […]