14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2023

Έβρος: Οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις(ΒΙΝΤΕΟ)

Κόκκινο… χτυπάει η τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ώρες. Οι Τούρκοι βοηθούν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές Έβρου και τους μοιράζουν δακρυγόνα, ενώ ρίχνουν πλέον και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς.

Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο

Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι πριν από λίγο έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παρανομή είσοδο στη χώρα.

Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να μαίνονται άγρια επεισόδια με τις ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού.

Ενισχύονται οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στα σύνορα

Λόγω του τεταμένου κλίματος στα σύνορα, δόθηκε εντολή ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στις Καστανιές Εβρου. Την ίδια ώρα, βίντεο έχουν καταγράψει τα ηχητικά μηνύματα του ελληνικού στρατού, με τα οποία προειδοποιούν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Βίντεο με τις ενισχύσεις των δυνάμεων

Νέα επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά – Τραυματίας αστυνομικός [Βίντεο]

Με χρήση χημικώναπάντησαν οι αστυνομικοί στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανεών.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, στις Καστανιές Έβρου.

Τραυματίστηκε αστυνομικός

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες, είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του, ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Συγκεντρώνεται κόσμος στις Καστανιές

Συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πολίτες στον τελωνειακό σταθμό Καστανεών.

 

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.
Οι πολίτες, όπως ανέφεραν, προτίθενται να παραμείνουν στα σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΠΗΓΗ

 

Περισσότερα Άρθρα

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για συμβάσεις σε 10 ειδικότητες

Αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, η διαδικασία ένταξης των γιατρών 10 ειδικοτήτων με βασική εκπαίδευση την παθολογία στον Προσωπικό γιατρό. Οι νέες συμβάσεις τις οποίες θα πρέπει να υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εκτελούν χρέη Προσωπικού γιατρού είναι έτοιμες, με το υπουργείο Υγείας να δίνει χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών στους γιατρούς ειδικοτήτων, για τη […]