20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Eβρος: Δύσκολη νύχτα στις Καστανιές -Χιλιάδες μετανάστες παραμένουν στα σύνορα

 

Χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά, η οποία καθημερινά ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Σήμερα, Σάββατο, οι Αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.
Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να «απαντήσουν» με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι.

Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να «ξορκίσουν» το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο τελωνείο των Καστανιών.

Στις Καστανιές, οι κάτοικοι έδειχναν εξοικειωμένοι με τη διαφορετική αυτή κινητικότητα που καταγράφεται στα σύνορα καθώς η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή είναι στην καθημερινότητά τους.
Πηγή: iefimerida.gr –

Περισσότερα Άρθρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας παρέδωσε αναπνευστικές συσκευές στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

Ένα φορτίο αναπνευστικών συσκευών CPAP παρέλαβαν σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο, η διοικήτρια Νοσοκομείου Αργολίδας κα Σαρίδη και ο Υποδιοικητής Ναυπλίου κος Βασιλόπουλος. “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στην πρώτη γραμμή στο να εξασφαλίσει και να διανέμει μηχανήματα και εφόδια που θα αναβαθμίζουν άμεσα τις δυνατότητες των Νοσοκομείων. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε με όποιο τρόπο […]

Σκότωσαν δυο πολύ σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις- Θεωρείται πως έμεινε πλέον μόνο μια στον κόσμο

  Η μόνη θηλυκή λευκή καμηλοπάρδαλη της Κένυας και το μικρό της σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς. Είναι μεγάλο πλήγμα αφού πρόκειται για σπάνια ζώα. Οι ειδικοί ανέφεραν ανέφεραν ότι μόνο μία λευκή καμηλοπάρδαλη πλέον είναι ζωντανή και θεωρείται ότι είναι η μόνη που έχει απομείνει στον κόσμο. Οι λαθροθήρες δεν έχουν ταυτοποιηθεί και το κίνητρο τους για τη […]