17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Θρυλική πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Η Άρσεναλ στο 113′ με τον Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε σε 1-1 και κρατούσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ωστόσο στο 119′ ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε την άψογη σέντρα του Μασούρα και έγραψε το τελικό 1-2, δίνοντας το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν. Το δρόμο για την πρόκριση άνοιξε ο Σισέ στο 53′ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά. Οι «ερυθρόλευκοι» ανάγκασαν τους περσινούς φιναλίστ στην πρώτη τους ήττα το 2020 και πλέον περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο τους για να γράψουν ακόμα μία σελίδα στην πλούσια ιστορία τους…

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν η τριάδα στον άξονα με τους Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα μας είχε κοντά τις γραμμές της από την αρχή του αγώνα και πίεζε ψηλά προκειμένου να «χαλάσει» το παιχνίδι των «Κανονιέρηδων». Το είχε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προσπαθούν να βγουν μόνο με γρήγορες αντεπιθέσεις και όχι οργανωμένα.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στην αντίπαλό του, αλλά η Άρσεναλ κυκλοφορούσε ανούσια την μπάλα, μη μπορώντας να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Σα. Ο Θρύλος είχε πάει το ματς στο ρυθμό που ήθελε και στο 31′ ο Ελ Αραμπί για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε, ενώ στο 36΄ο Καμαρά έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, μέχρι εκείνο το σημείο. Ο άσος από τη Γουινέα έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά η μπάλα από το σουτ του έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι τελικές των παικτών του κ. Μαρτίνς δε σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 39′ και στο 41′ ο Ελ Αραμπί απείλησε με δύο σουτ, χωρίς αυτά να βρουν στόχο…

Με υπομονή και επιμονή στο πλάνο του ο Ολυμπιακός κρατούσε την Άρσεναλ χωρίς ευκαιρίες, ενώ με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει. Ο Θρύλος κατάφερε και πήρε αυτό που του άξιζε στο 53′, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο αμαρκάριστος Σισέ τιμώρησε την αντίπαλη άμυνα, γράφοντας το 0-1 με κεφαλιά.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδιναν τον παλμό στο Emirates και οι παίκτες του Μαρτίνς ακολουθούσαν στο χορτάρι. Έτσι στο 58′ ο Τσιμίκας με ατομική ενέργεια από αριστερά και με δεξί σουτ ανάγκασε τον Λενό σε δύσκολη απόκρουση.

Δύο μακρινά σουτ αποτέλεσαν την αντίδραση της Άρσεναλ στο γκολ του Σισέ, ωστόσο ο Σα δεν ανησύχησε σε κανένα από τα δύο. Το σύνολο του Αρτέτα είχε την κατοχή, αλλά δεν είχε λύσεις προκειμένου να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Ολυμπιακού. Χρειάστηκε να περάσουν 77 λεπτά για να πραγματοποιήσει ο Σα την πρώτη του επέμβαση στο ματς. Ο Πέπε επιχείρησε το σουτ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να διώχνει με το ένα χέρι.

Ο κ. Μαρτίνς θέλησε να δώσει πνοή μεσοεπιθετικά ρίχνοντας στη… μάχη τον Μασούρα, αντί του Ραντζέλοβιτς. Ο Έλληνας άσος στην πρώτη του επαφή παραλίγο να δώσει και ασίστ στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μουστάφι έκοψε πριν η μπάλα φτάσει στον Μαροκινό επιθετικό. Στο 86′ ο Γκασπάρ πήρε τη θέση του Βαλμπουενά, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Μασούρα να μετακομίζει στα αριστερά.

Η ομάδα μας πίεσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το δεύτερο γκολ, όμως Σισέ και Ελ Αραμπί δεν μπόρεσαν να το πετύχουν στις καθυστερήσεις. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του 90λεπτου και το παιχνίδι … οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης η Άρσεναλ πίεζε, γύριζε την μπάλα έξω από την περιοχή του Σα, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει τα απαραίτητα ρήγματα για να απειλήσει. Αυτό το κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 103′ με τον Γκασπάρ να είναι μόνος στα δεξιά της περιοχής, ωστόσο το σουτ του έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Ο Θρύλος ήταν η ομάδα που έφτανε πιο εύκολα σε θέση βολής και άγγιζε το γκολ της πρόκρισης. Στο 109′ σε ακόμα μία αντεπίθεση ο Μασούρας επιχείρησε το σουτ, αλλά η «στρογγυλή θεά» δεν του έκανε το χατήρι, καθώς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στη μοναδική της ευκαιρία στο έξτρα μισάωρο η Άρσεναλ κατάφερε να σκοράρει. Από την κόντρα του Μαρτινέλι με τον Μπα η μπάλα πήγε προς το μέρος του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με εναέριο γυριστό σουτ έκανε το 1-1. Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε όπως πάντα, κυνήγησε μέχρι τέλος το τέρμα που θα τον έστελνε στους «16» του UEFA Europa League και ανταμείφθηκε με την πολυπόθητη πρόκριση. Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με προβολή έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας, δίνοντας το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (114′ Λοβέρα), Γκιλιέρμε (117′ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ο Οίακας Ναυπλίου έχασε από τον Χαρίλαο Τρικούπη 111 – 44

Επίδειξη δύναμης από τον Χαρίλαο Τρικούπη ο οποίος έκανε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 νικώντας τον Οίακα Ναυπλίου με 111 – 44!!! Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ και με ελλιπή προετοιμασία η ομάδα του Οίακα έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα για τη σεζόν στο Μεσολόγγι με αντίπαλο τον τοπικό Χαρίλαο Τρικούπη. […]

Γιατί να επιλέξω τον Στίβο για εμένα ή το παιδί μου;

Ποιοι είναι οι παράγοντες για την επιλογή του αθλήματος για το παιδί μου; (ή και για μένα;) Υπάρχει σίγουρη μέθοδος για την επιλογή αυτή; Τι πρέπει να προσέξω, ειδικά ως γονιός; Ποιο το όφελος; Τα παραπάνω είναι κάποια ερωτήματα που τίθενται απ’ τον καθένα για την έναρξη αθλητικής απασχόλησής μας και στην προκειμένη περίπτωση για την επιλογή ενός (και […]