32 °C Argos, GR
18 Αυγούστου 2022

Δημήτρης Κωστούρος: Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάει τ’ «Ανάπλι πίσω ολοταχώς»!

Το Ναύπλιο ακόμα μία φορά έδειξε την δυναμική του και πιστοποίησε το ξεχωριστό του ρόλο στην πορεία προς την μεγάλη επέτειο των 200 χρονών από την Ελληνική επανάσταση του 1821.
Αυτό για να επιτευχθεί προϋποθέτει δουλειά προετοιμασία και προγραμματισμό.
Αυτά που τόσο καιρό γίνονται στο Δήμο μας χωρίς επικοινωνιακές υπερβολές με στόχευση πάντα την ουσία.
Είναι σύνηθες φαινόμενο ορισμένοι να προσπαθούν να μειώσουν και να δυσφημίσουν τέτοιες στιγμές αγκομαχώντας να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα.
Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τους διοργανωτές του αργολικού δρόμου αγώνας ο οποίος διεξάγεται στο Δήμο μας 19 χρόνια.
Οφείλω να πληροφορήσω ότι:
Ο Δήμος Ναυπλιέων δεν εμπλέκεται στον αγώνα ως διοργανωτής ή συνδιοργανωτής. Αυτό δε γίνεται με δική του επιθυμία αλλά με την βούληση του διοργανωτή συμπαθέστατου δρομέα κ. Παναγιώτη Παπαβασιλείου.
Ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΠΠΑΤ) έγινε παραλήπτης αιτήματος του διοργανωτή σχετικά με τη χρήση εγκαταστάσεων του αθλητικού Σταδίου.
Αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε απόλυτα.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο επίσης παρέλαβε αίτημα σχετικά με τη χρήση χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
Στο οποίο και ανταποκρίθηκε απόλυτα εκδίδοντας τη σχετική άδεια.
Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες και είχαν άμεση σχέση με τις νόμιμες αδειοδοτήσεις του αγώνα σε καμία περίπτωση δε μας είναι ευχάριστα.
Είναι άδικο, ανακριβές και θεωρούμε προσβλητικό να εγκαλείται ο Δήμος Ναυπλιέων έστω και μέσω φανταστικών υποθέσεων μιας και καμία συμμετοχή δεν έχει ούτε στο οργανωτικό ούτε στο οικονομικό κομμάτι του συγκεκριμένου αγώνα.
Πρόθεσή μας και επιθυμία μας είναι οι καλύτερα οργανωμένοι αγώνες της χώρας να γίνονται στον ομορφότερο δήμο της Ελλάδας στο Δήμο Ναυπλιέων. Ότι λιγότερο μας προβληματίζει μιας και δημιουργεί κακή εικόνα για το Δήμο.
Για αυτούς που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα για να κατηγορήσουν το Δήμο και το Δημοτικό Οργανισμό και να αφήσουν πάλι ερωτηματικά για την τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση της χώρας τον Μαραθώνιο Ναυπλίου λυπάμαι πραγματικά και τους αφήνω στην κρίση του κόσμου.
Ο μαραθώνιος Ναυπλίου δεν συναγωνίζεται άλλα τοπικά δρομικά γεγονότα.
Είμαστε της άποψης ότι όσοι περισσότεροι ασχολούνται με το δρομικό κίνημα τόσοι περισσότεροι θα καταλαβαίνουν την αξία του Μαραθωνίου Ναυπλίου και θα συμμετέχουν σε αυτόν.
Υπάρχουν άνθρωποι για να ενώνουν και υπάρχουν άνθρωποι για να διχάζουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το Ναύπλιο να πάει εμπρός! και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάει τ’ «Ανάπλι πίσω ολοταχώς»!
Ο κόσμος επέλεξε και τον ευχαριστούμε.

Περισσότερα Άρθρα

Θαλάσσια χελώνα νεκρή στο Τημένιο

Μπροστά στο θέαμα μιας νεκρής θαλάσσιας χελώνας ήρθαν οι λουόμενοι στην παραλία Τημενίου στην περιοχή Αγίας Άννας στην παραλιακή Νέας Κίου – Μύλων. Η μεγάλη στο μέγεθος θαλάσσια χελώνα έφερε θανατηφόρα τραύματα στο καβούκι της. [hfe_template id=’397365′] Στο σημείο προσήλθε κλιμάκιο του Λιμενικού Ναυπλίου που κατέγραψε το συμβάν ενώ συνεργείο του Δήμου Άργους Μυκηνών θα […]

Η Γιάννα Αγγελοπούλου από το Ναύπλιο ξετύλιξε το πρόγραμμα “Ελλάδα 2021”

Η επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, ξεκίνησε από το Ναύπλιο σειρά επισκέψεων σε πόλεις ιδιαίτερου συμβολισμού σε σχέση με την Ιστορία της Επανάστασης του 1821. Πρώτος σταθμός της περιοδείας της κ.Αγγελοπούλου ήταν σήμερα το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828-1833 και επίσημη έδρα της προσωρινής επαναστατικής κυβέρνησης από […]