19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Προσκεκλημένος ο Δήμος Επιδαύρου σε εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας

Ο Δήμος Επιδαύρου ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με αφορμή τα γενέθλια του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και λόγω της αδελφοποίησης των πόλεων Αρχαίας Επιδαύρου και Sasayama (Nishiki Chao) το 1989.

26 Μαΐου 1988: Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη – στα πλαίσιο του Ιαπωνικού Φεστιβάλ Horonpia, αφιερωμένο στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια – μιας αντιπροσωπείας Ιαπώνων από την πόλη Sasayama στην Αρχαία Επίδαυρο για να δει το Ναό του Ασκληπιού-αρχαίου Θεού της Ιατρικής και σύμβολο της υγείας και της ευημερίας. Στην επιστροφή τους έφεραν την ιερή φλόγα του ναού η οποία μένει διαρκώς αναμμένη σαν σύμβολο φιλίας με την Επίδαυρο.

Επίσης, την 1 η Σεπτεμβρίου του 1989 μια ομάδα από την Αρχ. Επίδαυρο επισκέφθηκε την πόλη στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ασκληπιού, το οποίο φιλοτέχνησε ο ‘Ελληνας γλύπτης Μουστάκας χρησιμοποιώντας ελληνικά μάρμαρα.

Τον Σεπτέμβριο του 1993 γιορτάζοντας πέντε χρόνια αδελφοποίησης, 20μελής αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και πάλι την Επίδαυρο για να αναπτύξει περαιτέρω τις φιλικές σχέσεις των δύο πόλεων.
Η Sasayama από τότε που έγινε η συμφωνία αδελφοποίησης με την Επίδαυρο, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με άλλες χώρες και να πλησιάσει του ξένους πολιτισμούς, ενώ με ιδιωτική πρωτοβουλία ιδρύθηκε ο «Σύνδεσμος Διεθνούς Φιλίας» για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Καταργούνται χαρτιά, απλουστεύονται διαδικασίες;

Πήγα σ’ ένα ΚΕΠ του δήμου μου προχθές, για να πάρω μερικά έγγραφα. Εξυπηρετικότατες και ευγενικότατες οι κυρίες που εργάζονται εκεί (έτυχε και οι τρεις υπάλληλοι να είναι μόνο γυναίκες), μου έδωσαν μέσα σε μια ώρα χαρτιά για τα οποία σε παλιότερους καιρούς θα χρειαζόταν να τρέχω δυο βδομάδες από υπηρεσία σε υπηρεσία. Μεγάλη υπόθεση […]