19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πρόταση Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Microsoft για την Αρχαία Ολυμπία

Το περίπτερο της Microsoft στο Νταβός, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο περίπτερο από τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, ο οποίος του παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες.

Αμέσως μετά, κατά τη διμερή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Microsoft, ο Πρωθυπουργός πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την Microsoft η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Αρχαία Ολυμπία, και να υποβάλλει μια πρόταση στην κυβέρνηση για το πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη. Ο Πρόεδρος της Microsoft από την πλευρά του είπε ότι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πιο ιδανικό μέρος από την Ελλάδα για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Data Center με πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Brad Smith συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: Αυτοί ψήφισαν αρνητικά για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου στο Νταμάρι

Στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Απριλίου 2021 όταν έφτασε η ώρα της ψήφισης του θέματος που περιείχε και την αποδοχή της χρηματοδότησης για το γήπεδο στο Νταμάρι προς έκπληξη όλων ο κος Γκόνης , ο κος Δικαίος, ο κος Κατερινάκος , ο κος Λαμπρόπουλος και ο κος Δήμας ψήφισαν αρνητικά. Δηλαδή δεν θέλουν να γίνει […]

Κικίλιας: Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου

Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις, τονίζει σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο «Βήμα της Κυριακής» επισημαίνοντας πως «κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους». Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις […]