18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και προέρχεται από δικαστική οικογένεια. Ο αείμνηστος πατέρας της νέας προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκοτά και για κάποιο διάστημα μάλιστα προήδρευσε.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρτ, από την οποία αφαιρέθηκαν τα ονόματα δύο συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες του).

Έως σήμερα η νέα πρόεδρος υπηρετούσε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό». Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κ.λπ.

Ως σύμβουλος Επικρατείας ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου με απόφασή της διασώθηκε ως διατηρητέα, κ.λπ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ανοιχτή γενική συνέλευση στο Άργος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 7.30 μμ, η Οργάνωση Μελών Αργους-Μυκηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ οργανώνει ΑΝΟΙΧΤΗ (σε μέλη και φίλους) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να συζητήσει το θέμα “Η ανασυγκρότηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σαν όρος για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κοινωνικής και πολιτικής κρίσης”. Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας η Συνέλευση θα γίνει στον […]

Εκδήλωση στον Προφήτη Ηλία Κουτσοποδίου από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:30 στον Προφήτη Ηλία Κουτσοποδίου, στην ακολουθία της Παράκλησης προς την Παναγία μας, για να προσευχηθούμε υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου μας και των οικογενειών μας και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων μελών μας. Στη συνέχεια κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα […]