19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μια 21χρονη κατηγορείται για επτά ληστείες και σύσταση εγκληματικής ομάδας στην Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (10.1.2020) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 21χρονη ημεδαπή.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας από 18 έως 20 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από την 9.12.2019 έως και την 9.1.2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά επτά (7) κλοπές σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κινητά, εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -9.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 

Περισσότερα Άρθρα

Τραγωδία στη Μεσσήνη: Εκφώνησε επικήδειο του πατέρα του και πέθανε

Τραγικό χτύπημα της μοίρας στο χωριό Κορομηλιά του Δήμου Μεσσήνης. Κατά τη διάρκεια της κηδείας 93χρονου, ο 58χρονος γιος του λίγο μετά την εκφώνηση του επικήδειου, ένιωσε ζάλη και αδιαθεσία και ύστερα από λίγη ώρα και ενώ είχε βγει από τον ναό, κατέρρευσε. Οι συγγενείς και οι παρευρισκόμενοι, προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, […]

Σαραβάκος και Χ.Α. δεν έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια…

Έχει κατατεθεί το 80% των συνδυασμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε αγωνία μας κρατάνε ο Δημήτρης Σαραβάκος και η Χ.Α. οι οποίοι έχουν περίπου 3/4 της ώρας περιθώριο για να πάνε στο πρωτοδικείο της Τρίπολης και να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους. Εν αναμονή αν τελικά καταθέσουν ή όχι…