8 °C Argos, GR
29 Ιανουαρίου 2022

Παναγιώτης Νίκας: Θα πάμε με καλύτερο βηματισμό στη μεταλιγνιτική εποχή

Το θέμα της μεταλιγνιτικής εποχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης αποτέλεσε το πρώτο θέμα που αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Νίκας στη σημερινή συνέντευξη τύπου. Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

 

Ο Περιφερειάρχης είπε συγκεκριμένα:

Ζήτησα από τον υπουργό να μας κρατηθούν αμέσως τα 26 εκατομ. ευρώ που οφείλει η ΔΕΗ εδώ και χρόνια και τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για την Μεγαλόπολη. Ο υπουργός υποσχέθηκε πως θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό μαζί με τα έξι εκατομ. ευρώ που προβλέπεται από την νομοθεσία και τρία εκατομ. ευρώ που είναι το τέλος εξόρυξης λιγνίτη μαζί με τη Δυτική Μακεδονία. Είναι αρκετά αυτά τα χρήματα και θα πάμε με καλύτερο βηματισμό στη μεταλιγνιτική εποχή.

Κατόπιν θα υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός από την Κυβέρνηση αλλά και εμείς με τα λιγότερο δυνατά χρήματα θα κάνουμε ένα δικό μας master plan. Υπάρχει μια διάθεση συμμετοχής από πολλούς φορείς της περιοχής. Έγινε αποδεκτό το δικό μας master plan και όπως ξέρετε συμμετέχω ex officio στις δυο επιτροπές που θα γίνουν για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Δυτική Μακεδονία και στη Πελοπόννησο. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το δήμαρχο Μεγαλόπολης και τίποτα δεν θα γίνει χωρίς τη δική του συγκατάθεση. Ο νοικοκύρης της Μεγαλόπολης είναι ο δήμαρχος της πόλης με τον οποίο είχα τρεις ώρες συνάντηση χθες πριν φύγω για Αθήνα. Αυτόν που εξέλεξε ο λαός της Μεγαλόπολης. Και οφείλουμε να σεβόμαστε την άποψη του και την άποψη και θέση του δημοτικού συμβουλίου.

Τις προσεχείς μέρες θα βρεθεί στη Τρίπολη και στη Μεγαλόπολη ο υφυπουργός  Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς που παρευρέθηκε χθες σε όλη τη διαδικασία. Θα ακούσουμε από πρώτο χέρι το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την μεταλιγνιτική εποχή. Τι μεγάλο και σπουδαίο μπορεί να προσδοκά η Μεγαλόπολη.

Ο κ.Νίκας μίλησε ακόμα…

…Για το πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ΄οίκον”
Υπάρχει υψηλή ζήτηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις. Θα δώσουμε από το ΕΣΠΑ 12.165.000 ευρώ στο Υπουργείο ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις της Περιφέρειας μας. Θα γίνει κεντρική διαχείριση, από το Υπουργείο.

…Για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Το μεγάλο μας αυτό θέμα ακολουθεί μια κανονική πορεία. Ευτυχώς χωρίς εμπόδια. Πήρε νομιμότητα, το είδατε και στη Διαύγεια, ολοκληρώνεται άμεσα ο φάκελος του μεγάλου έργου και προχωρούμε κατά τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία. Ελπίζουμε πάρα πολύ γρήγορα, μέσα στο 2020, να έχουμε δώσει λύση τουλάχιστον σε εκείνες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και κατά περιόδους έχουμε όξυνση της κατάστασης.

Περισσότερα Άρθρα

Η Άλκηστη Παπαδημητρίου μέλος στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ

Η αρχαιολόγος   Άλκηστη Παπαδημητρίου, επί σειρά ετών προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, ορίσθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως μέλος στην νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Το νέο συμβούλιο αντικαθιστά τα παραιτηθέντα μέλη για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, μέχρι τις 16 Μαϊου 2022. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά […]

Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία (που δεν πωλούν άλλα είδη εκτός από βιβλία) όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Για τα κομμωτήρια θα ισχύει διευρυμένο ωράριο και ραντεβού 7.00 το πρωί μέχρι 21.00 το βράδυ. Το sms για μετάβαση σε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία ή Click Away είναι ο […]

Follow by Email