22 °C Argos, GR
22 Μαΐου 2022

Παναγιώτης Νίκας: Θα πάμε με καλύτερο βηματισμό στη μεταλιγνιτική εποχή

Το θέμα της μεταλιγνιτικής εποχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης αποτέλεσε το πρώτο θέμα που αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Νίκας στη σημερινή συνέντευξη τύπου. Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

 

[hfe_template id='397365']

Ο Περιφερειάρχης είπε συγκεκριμένα:

Ζήτησα από τον υπουργό να μας κρατηθούν αμέσως τα 26 εκατομ. ευρώ που οφείλει η ΔΕΗ εδώ και χρόνια και τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για την Μεγαλόπολη. Ο υπουργός υποσχέθηκε πως θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό μαζί με τα έξι εκατομ. ευρώ που προβλέπεται από την νομοθεσία και τρία εκατομ. ευρώ που είναι το τέλος εξόρυξης λιγνίτη μαζί με τη Δυτική Μακεδονία. Είναι αρκετά αυτά τα χρήματα και θα πάμε με καλύτερο βηματισμό στη μεταλιγνιτική εποχή.

Κατόπιν θα υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός από την Κυβέρνηση αλλά και εμείς με τα λιγότερο δυνατά χρήματα θα κάνουμε ένα δικό μας master plan. Υπάρχει μια διάθεση συμμετοχής από πολλούς φορείς της περιοχής. Έγινε αποδεκτό το δικό μας master plan και όπως ξέρετε συμμετέχω ex officio στις δυο επιτροπές που θα γίνουν για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Δυτική Μακεδονία και στη Πελοπόννησο. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το δήμαρχο Μεγαλόπολης και τίποτα δεν θα γίνει χωρίς τη δική του συγκατάθεση. Ο νοικοκύρης της Μεγαλόπολης είναι ο δήμαρχος της πόλης με τον οποίο είχα τρεις ώρες συνάντηση χθες πριν φύγω για Αθήνα. Αυτόν που εξέλεξε ο λαός της Μεγαλόπολης. Και οφείλουμε να σεβόμαστε την άποψη του και την άποψη και θέση του δημοτικού συμβουλίου.

Τις προσεχείς μέρες θα βρεθεί στη Τρίπολη και στη Μεγαλόπολη ο υφυπουργός  Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς που παρευρέθηκε χθες σε όλη τη διαδικασία. Θα ακούσουμε από πρώτο χέρι το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την μεταλιγνιτική εποχή. Τι μεγάλο και σπουδαίο μπορεί να προσδοκά η Μεγαλόπολη.

Ο κ.Νίκας μίλησε ακόμα…

…Για το πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ΄οίκον”
Υπάρχει υψηλή ζήτηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις. Θα δώσουμε από το ΕΣΠΑ 12.165.000 ευρώ στο Υπουργείο ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις της Περιφέρειας μας. Θα γίνει κεντρική διαχείριση, από το Υπουργείο.

…Για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Το μεγάλο μας αυτό θέμα ακολουθεί μια κανονική πορεία. Ευτυχώς χωρίς εμπόδια. Πήρε νομιμότητα, το είδατε και στη Διαύγεια, ολοκληρώνεται άμεσα ο φάκελος του μεγάλου έργου και προχωρούμε κατά τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία. Ελπίζουμε πάρα πολύ γρήγορα, μέσα στο 2020, να έχουμε δώσει λύση τουλάχιστον σε εκείνες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και κατά περιόδους έχουμε όξυνση της κατάστασης.

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης : Αδύναμος κρίκος ονόματι Αλέξης

Ασφαλώς η εποχή μας θα γραφτεί στην ιστορία για πολλούς λόγους. Για την πρωτοφανή πανδημία του κορονοϊού που θα διδάσκεται σε όλες τις ιατρικές της υφηλίου, για την εκπληκτική βουτιά της παγκόσμιας οικονομίας που θα περιληφθεί σε όλα τα οικονομικά εγχειρίδια όπου γης, για την επιθετική τακτική Ερντογάν απέναντί μας που θα μελετάται επισταμένως από […]

Πουλάς vs Χειβιδόπουλος και στο βάθος Χρηστίδης

Και ως δια μαγείας οι αντίπαλοι του Καμπόσου προέρχονται από παρθενογένεση …

Είμαι απόλυτα σύμφωνη με την  ανάδειξη των κακώς κείμενων σ΄ένα τόπο μέσα από τη δημοσιότητα τους. Και πάντα πίστευα ότι ήταν ένας τρόπος αποκατάστασής τους. Εκείνο όμως που είναι για έρευνα κάθε φορά, είναι και το ποιος το λέει και ειδικά όταν αυτές οι αναφορές γίνονται προεκλογικά. Καταιγίδα λοιπόν από επώνυμα και ιδίως ανώνυμα προφίλ […]

Follow by Email