7 °C Argos, GR
4 Φεβρουαρίου 2023

Τραγωδία στην Πεύκη: «Η Δώρα μας κουβαλούσε το δικό της σταυρό…»

Πώς μια γυναίκα η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της στην ανατροφή μικρών παιδιών ως νηπιαγωγός έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το ίδιο της το παιδί και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή της είναι το ερώτημα που βασανίζει συγγενείς και φίλους της τραγικής οικογένειας στην Πεύκη. Χτες το πρωί η μητέρα της οικογένειας έριξε από την ταράτσα της τριώροφης κατοικίας της το μόλις 5 ετών κοριτσάκι της και στη συνέχεια έπεσε και εκείνη στο κενό: Το τελευταίο διάστημα φαινόταν όλο και πιο κουρασμένη, όλο και πιο απελπισμένη από το γεγονός ότι το παιδί αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μια κατάσταση που αποτελεί πραγματικότητα για χιλιάδες ανθρώπους που δίνουν την καθημερινή τους μάχη, εκείνη δεν την άντεξε.

Σύμφωνα με την εξαδέλφη του πατέρα, η οποία μίλησε στο protothema.gr, είπε ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι είχε βαριάς μορφής αυτισμό και αυτό φαίνεται πως πλήγωνε πολύ τη μητέρα του, η οποία το λάτρευε. Σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας και σύζυγος των δύο θυμάτων είναι ράκος γιατί πριν από δύο χρόνια είχε φύγει από τη ζωή η αγαπημένη του αδερφή και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της γυναίκας του και του παιδιού του.

4995868

Ο ίδιος σπάραξε όταν έφτασε κάτω από το σπίτι και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί. «Γιατί μου το έκανες αυτό;» άρχισε να φωνάζει. Σύμφωνα με το περιβάλλον του φέρεται να είπε «δεν πρόλαβα…»: Η γυναίκα του ίσως είχε δώσει σημάδια με τη συμπεριφορά ή τα λόγια της για την τραγική απόφαση που ζυμωνόταν στο μυαλό της.

Η Δώρα μας κουβαλούσε το δικό της «σταυρό»

«Η Δώρα μας κουβαλούσε τον δικό της «σταυρό» τα τελευταία πέντε χρόνια. Το κοριτσάκι της είχε βαριάς μορφής αυτισμό. Δεν μιλούσε, δεν περπάταγε, ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Παρόλο που ήταν 5 ετών, εντούτοις όμως λόγω του προβλήματός του έμοιαζε σαν μωρό ενός έτους και αυτό φαίνεται πως πλήγωνε τη μητέρα του. Με τον καιρό, αυτό μάλλον επιβάρυνε τη ψυχολογία της μητέρας, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή την τραγική απόφαση. Ο άντρας της και ξάδερφός μου είναι ράκος γιατί πριν από δύο χρόνια είχε χάσει την αδερφή του από καρκίνο και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τον θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού του» είπε στο protothema.gr η εξαδέλφη.

«Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της;»

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Εγώ δεν ήξερα τίποτα, γιατί ο γιος μου την Πρωτοχρονιά δούλευε. Τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι στο σπίτι του έγινε ληστεία και μας πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω να δω τι γίνεται. Έρχομαι εδώ και βλέπω τη νύφη μου στον δρόμο, ανάσκελα, και το μωρό από κάτω -είχαν βάλει ένα σεντόνι» τόνισε ο παππούς του πεντάχρονου παιδιού και πεθερός της γυναίκας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης: Ιησούν ή Βαραββάν; Παρών.

Ο Πόντιος Πιλάτος απευθύνθηκε στον όχλο και τον ρώτησε: «Τίνα θέλετε απολύσω υμίν, Βαραββάν ή Ιησούν τον λεγόμενον Χριστόν;» Ο όχλος από κάτω το σκέφτηκε και απάντησε δίχως περιστροφές «Βαραββάν». Καθαρές και ξάστερες κουβέντες. Ευτυχώς που στην πλατεία δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, διότι θα φώναζε «παρών» με αποτέλεσμα να έχει πάρει άλλη τροπή η […]

Ανοικτός Δημόσιος Ηλεκτρονικός διαγωνισμός από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για το έργο «Αποχέτευση ομβρίων στο κέντρο του Ναυπλίου ( ΕΝΔΕΚΑΤΗ –  ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΙΔΗΡΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ )»

Η ΔΕΥΑΝ προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης ενός πολύ σημαντικού έργου όπως είναι η αποχέτευση ομβρίων στο κέντρο του Ναυπλίου ( ΕΝΔΕΚΑΤΗ –  ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΙΔΗΡΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ) Ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός του είναι 825.000,00 πλέον ΦΠΑ. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών είναι […]