19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τι απέγινε το πόρισμα του Υπουργείου Οικονομικών για το Γηροκομείο Ναυπλίου;

Πολύς λόγος για το γηροκομείο Ναυπλίου Μαρίας Ράδου , για τα χρέη , για την βιωσιμότητα του και για τυχόν πολιτικές ευθύνες. Ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της κοινωνίας και πως άλλως αφού αφορά μια ευπαθή κοινωνική ομάδα. Ξεκινάμε από τα βασικά , οι ηλικιωμένοι δεν πεινάνε, δεν κρυώνουν, δεν κινδυνεύουν, το ίδρυμα έχει χρέη ; έχει.Το γηροκομείο έχει ακίνητη περιουσία;, είχε, τι απέγινε; Τα περισσότερα ακίνητα πουλήθηκαν επί δημαρχίας  Τσούρνου και Αναγνωσταρά, για παράδειγμα αν θυμάμαι καλά ένα ακίνητο στο Ψυχικό πουλήθηκε το 2005 περίπου έναντι του 1.500.000 ευρώ, με κάποια από αυτά τα χρήματα αγοράστηκαν δυο διαμερίσματα στο Ναύπλιο ,τα οποία αποφέρουν και τα δυο μαζί περίπου 400 ευρώ το μήνα. Δεν έχουμε μάθει που χρησιμοποιήθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα Σήμερα διαβάσαμε  πως επί δημαρχίας Τσούρνου παραχωρήθηκε οικόπεδο δωρεάν από τ0 γηροκομείο προς την εκκλησία για την ανέγερση του Αγίου Αναστασίου, ένα οικόπεδο φιλέτο. Το οικόπεδο που έχει μεταφερθεί το ΚΤΕΛ στο Άργος αν θυμάμαι καλά ήταν και αυτό του ιδρύματος και πουλήθηκε το 2013  στην ΚΤΕΛ ΑΕ  έναντι των 490.000 ευρώ ,εκ των οποίων τα 260.000 πήγαν για οφειλές στο στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα στις οφειλές προς τους εργαζόμενους  .

Αυτό είναι απλά μια μικρή αναδρομή, το μεγάλο ερώτημα είναι τι  με το πόρισμα του Υπουργείου Οικονομικών , του οποίου κλιμάκιο έκανε έρευνα για την διαχείριση του ιδρύματος από το 2010 και πριν και δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ τ΄αποτελέσματα του πορίσματος. Μια από τις  προτεραιότητες του νέου Δ.Σ. θα έπρεπε να είναι η ανεύρεση και η δημοσιοποίηση αυτού το πορίσματος, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι έγιναν τα ακίνητα, πόσο πουλήθηκαν, που πήγαν τα λεφτά και πως μετά από τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία βρέθηκε το ίδρυμα με μικρή ακίνητη περιουσία και χωρίς να φέρνει εισόδημα ώστε να βοηθάει στην βιωσιμότητα του γηροκομείου.

Περισσότερα Άρθρα

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού για τη Μακεδονία

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: “Νέος Μακεδονικός Αγώνας”. Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας. Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, ώρα: 19:00. Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: “Μακεδονική στρατηγική”. Fotonio Events & more.Ναύπλιο. Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, ώρα: 19.00.

Ο Δημήτρης Κωστούρος στη κοπή της πίτας του Συνδέσμου Επαγγελματιών Τολού

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επαγγελματιών Τολού παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Με την παρουσία πολλών μελών του συλλόγου και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού ο κ. Κωστούρος κατά το χαιρετισμό του ,μετά από τις ευχές του για προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες , μεταξύ άλλων τόνισε : «Ο ΣΕΤ […]