14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η “Δυνατή Πόλη Ξανά” καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Άργους Μυκηνών

Στην καταψήφιση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος προχώρησε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους (Δευτέρα 17.12.2019) η  παράταξη «Δυνατή Πόλη Ξανά» .

«Είναι ένας προϋπολογισμός που, μέσα από τις διαρκείς κατατμήσεις, εξυπηρετεί μόνο το ρουσφέτι…» τόνισε ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, ενώ ο Πέτρος Θωμόπουλος παρέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι μέσα από κατατμήσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, η Δημοτική Αρχή παρακάμπτει οποιασδήποτε μορφής διαγωνιστική διαδικασία (ακόμα και πρόχειρο διαγωνισμό), με σκοπό να δώσει την συντριπτική πλειοψηφία των δαπανών με απ’ ευθείας αναθέσεις.

«Έτσι χάνονται οι πόροι που θα προέκυπταν από τις εκπτώσεις , που θα έπαιρνε ο Δήμος αν προχωρούσε σε διαγωνισμούς, που θα έδιναν την δυνατότητα για πολύ περισσότερα έργα στα χωριά μας και άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που χάνονται στο βωμό των εξυπηρετήσεων, μέσα από τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Όχι μόνο θα προχωρήσουμε στην καταψήφιση του Προϋπολογισμού, αλλά θα προσφύγουμε και σε οποιαδήποτε ελεγκτική αρχή, προκειμένου να προφυλάξουμε τα χρήματα των πολιτών του Δήμου Άργους Μυκηνών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Στην διάρκεια της συζήτησης  για τον καθορισμό των τελών, ο Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε και στην άνιση κατανομή των τελών στα χωριά του Δήμου Άργους Μυκηνών, αφού δεν λαμβάνονται πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια στα δημοτικά τέλη.

Ο επικεφαλής της Δυνατής Πόλης Ξανά τόνισε επίσης ότι το θέμα των απορριμμάτων θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοινώθηκαν 57 νέα κρούσματα Covid-19

Συνολικά 57 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, 8 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο. Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν […]

Λαϊκή Συσπείρωση: “Άρτος και Θεάματα”

Η ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Με αφορμή την πρόσκληση για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 8 Μάη 2019, καλούμε τα συντοπίτικα σωματεία στην Πελοπόννησο, στην Αθήνα και αλλού, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους να τρέξουν, να προλάβουν κάτι να πάρουν, στις επόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 15/5 […]