19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου από τον Ερυθρό Σταυρό Ναυπλίου

Την Παρασκευή,13 Δεκεμβρίου 2019, η εκπαιδεύτρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ. κ. Τζένη Παππά, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου Ναυπλίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των παιδιών της Β΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης η κ.Παππά έκανε επίδειξη Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές και παρουσίασε τη σειρά παροχής Πρώτων Βοηθειών στα τραύματα, στη ρινορραγία και στη λιποθυμία.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την επίδειξη και άκουσαν με προσοχή την ενημέρωση. Με τις ερωτήσεις που έκαναν έδειξαν ότι κατανόησαν την ενημέρωση και ότι ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα των Πρώτων Βοηθειών.

Περισσότερα Άρθρα

Οι σκέψεις της Γιούλας…

Σήμερα λογάριαζα να γράψω κάτι ευχάριστο, δεν το είχα βρει, αλλά σκεφτόμουν ότι όλο και κάπου θα υπάρχει κι εγώ τυχαία θα πέσω πάνω του και θα χαρώ, θα γελάσω, θα το μοιραστώ με τους φίλους μου, που περιμένουν και μια μέρα να γράψω κάτι που δεν θα τους κακοκαρδίσει, μερικοί μάλιστα μου στέλνουν λουλούδια, […]

Πιο κάτω χαλάει…

“Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν τη στιγμή που εμείς γελάμε, ξεκουραζόμαστε, πίνουμε καφέ ή βλέπουμε τηλεόραση; Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσοι άνθρωποι κλαίνε την ώρα που εμείς διασκεδάζουμε; Έχετε ποτέ σκεφτεί πως μία μικρή κίνηση, μία πνοή ανέμου μπορεί ν΄ αλλάξει απότομα τις ισορροπίες μας και να φέρει στη ζωή μας τα πάνω κάτω; Δεν […]