13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Νίκος Γόντικας για την επίταξη εκτάσεων στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Σκάλα Λακωνίας.

Παρέμβαση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επίταξη εκτάσεων στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Σκάλα Λακωνίας:

Κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί μία πενταετία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφερειακή αρχή Τατούλη (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) σε απόλυτη σύμπλευση και μοιρασμένους ρόλους έκαναν τα πάντα για να ολοκληρώσουν το έγκλημα της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο με όρους και προϋποθέσεις μακροχρόνιας εγγυημένης κερδοφορίας για την Εταιρεία και βαρύ οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Η Περιφερειακή αρχή Τατούλη (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) με απόλυτη αδιαφάνεια, απαράδεκτες μεθοδεύσεις και παράνομες ενέργειες διαμόρφωσε τη σύμβαση σύμπραξης.

Παράνομα πιστοποίησε ότι η ΤΕΡΝΑ πληρεί τους όρους της σύμβασης για τους χώρους εγκατάστασης των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Γνώριζε ότι στο χωροδιάγραμμα που κατέθεσε η ΤΕΡΝΑ για τη ΜΕΑ στην Παλαιόχουνη περιλαμβάνει εκτάσεις που δεν της ανήκουν, γνώριζαν τα πλαστά συμβόλαια και τα συγκάλυψαν.

Γνωρίζετε ότι το χωροδιάγραμμα για τη ΜΕΑ της Σκάλας περιλαμβάνει εκτάσεις του Δημοσίου και ότι το Δημόσιο έχει κάνει αγωγή σε βάρος της ΤΕΡΝΑ και άλλων εμπλεκομένων.

Γνώριζε ότι η ΜΕΑ της Σκάλας είναι χωροθετημένη πάνω στο μεγαλύτερο υδροφόρο ορίζοντα της νότιας Λακωνίας και γι’ αυτό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας γνωμοδότησαν αρνητικά.

Η λειτουργία της ΜΕΑ απειλεί να καταστρέψει τον υδροφόρο με συνέπεια να στερήσει το νερό για ύδρευση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα αλλά και την άρδευση μιας από τις παραγωγικότερες περιοχές της χώρας.

Και μόνο η λειτουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης στην περιοχή θα δυσφημίσει τα προϊόντα και θα δημιουργήσει προβλήματα ανάλογα με του Ασωπού στην Βοιωτία.

Γνώριζε ότι η ΜΕΑ στην Οιχαλία χωροθετήθηκε πάνω σε σεισμικό ρήγμα και πλούσιο υδροφόρο. Στην αδυναμία τους να παρακάμψουν τις κραυγαλέες παρανομίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβρη του 2018 με μια πρωτοφανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που την υπέγραψαν όλοι οι Υπουργοί και την προσυπέγραψε ο ίδιος ο Τσίπρας αποφάσισε την επίταξη των εκτάσεων και ανέθεσε στην Περιφερειακή Αρχή την εφαρμογή της, αλλά δεν τα καταφέραν.

Τώρα με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση της ΝΔ ανέθεσε σε εσάς τους 11 να νομιμοποιήσετε όλες τις παρανομίες αποφασίζοντας την επίταξη που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση αυτού του αντιοικονομικού και αντιπεριβαλλοντικού εγκλήματος.

Δεν έχετε το δικαίωμα να πάρετε απόφαση που θα επιβαρύνει σημαντικά την υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων. Πρέπει να σας επισημάνω ότι αν αποφασίσετε υπέρ της επίταξης εκτίθεστε σε νομικούς κινδύνους, ποινικούς και αστικούς. Σας καλώ να καταψηφίσετε, ή να παραπέμψετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Περισσότερα Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama

‎Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλβανό ομόλογό του, Edi Rama, με τον οποίο συζήτησαν τα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και την πολιτική εξόδου για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διασύνδεση μεταξύ των δύο […]

Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο κ. Παυλόπουλος δεν έχει συμπτώματα, ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένος. Το τεστ βγήκε θετικό και έτσι το ταξίδι αναβλήθηκε, ενώ θα παραμείνει στο σπίτι του σε καραντίνα. Η ανακοίνωση από το γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου Λίγο πριν αναχωρήσει για προγραμματισμένο ταξίδι στην Κύπρο ο […]