31 °C Argos, GR
1 Ιουλίου 2022

Πανέμορφη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Άργους

Πολύ όμορφη η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ.Γεωργίου Κόνδη “50 Χρόνια ,το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα” στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μ. Αλέξανδρος στο Άργος.

[hfe_template id='397365']

Για το βιβλίο μίλησαν, ως κύριοι Εισηγητές: Ο Γεώργιος Κόνδης συγγραφέας και δημιουργός του Τόμου, ο Σπυρίδων Σωτηρόπουλος με Θέμα»: «Ανασκόπηση των χορευτικών πρακτικών στο ΛΤΕ. Από τη διδασκαλία στη σκηνική παρουσίαση», ο Ιωάννης Χαβιαρλής με Θέμα: «Η παραδοσιακή μουσική σήμερα. Σκέψεις, κρίσεις & δυνατότητες» & ο Άρης Τζονευράκης με Θέμα «Αριστοτέχνημα – Από τη φορεσιά του χθες, στο ρούχο του σήμερα». Ο τελευταίος, κύριος ομιλητής παρουσίασε και τοπικές ενδυμασίες με ιστορική και λαογραφική αξία!

Την επιμέλεια και διεύθυνση της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, Έφη Δημοπούλου-Κώρου.

Οι ομιλητές γνωρίζοντας το ύφος και το έργο του συγγραφέα τον προσέγγισαν από τη δική τους οπτική με αλληλοσυμπληρωματικές αναφορές, δημιουργώντας του μια «εξομολογητική» και ανοιχτή διάθεση!

Τιμήθηκαν οι Μαίρη Χιωτακάκου και Κική Σχοινοχωρίτου που διετέλεσαν πρόεδροι του Λυκείου ενώ μνήμες από το Λύκειον διάβασαν οι Ελισσάβετ Κοντού, Στέλλα Λιολίτσα και Σούλα Μπράμη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κόνδη «Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα»
Στη συνέχεια, προβλήθηκαν δύο video για την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων και για την αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας το Άργος.

 Tο Λύκειον των Eλληνίδων ιδρύθηκε το 1911 από την πρωτοπόρο του ελληνικού φεμινιστικό κινήματος Kαλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν, η οποία με τη μαχητική της αρθρογραφία από τις στήλες της Εφημερίδος των Kυριών χάραξε καινούργιους δρόμους για τις γυναίκες.
Η αναμφισβήτητη επιτυχία της παρουσίασης, πέρα από την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, έγκειται στο γεγονός ότι έδωσε την ευκαιρία στους παριστάμενους/ες ακροατές/τριες να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν μία πολυποίκιλη, πνευματική, αμφίδρομη με τον δημιουργό συγγραφέα, επικοινωνία!
Ήταν μία εκδήλωση που πλούτισε την πολιτιστική ζωή της ιστορικής πόλης του Άργους δίνοντας «χρώμα» στην καθημερινότητά της, παρέχοντας στο αναγνωστικό κοινό της Αργολίδας την ευκαιρία να συναντήσει και να γνωρίσει τον συγγραφέα από κοντά! Επιπρόσθετα, το σμίξιμο αυτό αποτέλεσε αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, διαχρονικά αλλά και επίκαιρα ζητήματα! Άλλωστε, η Ιστορία δεν παύει ποτέ τη δράση της, ταυτίζοντας Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον! Και το Λύκειο των Ελληνίδων εκπροσωπεί, επάξια, ένα μεγάλο μέρος της ίδιας της Ελληνικής Ιστορίας!
Θερμά συγχαρητήρια στα Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων του Παραρτήματος Άργους για την επιμέλεια και την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης και φυσικά στον αγαπημένο συγγραφέα Γεώργιο Κόνδη για το πνευματικό του δημιούργημα!
Η σπουδαία αυτή γιορτή έκλεισε με κάλαντα από τη Χορωδία και Ορχήστρα και όλοι ευχήθηκαν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!!!
ΠΗΓΗ: micpol2019.blogspot.com

Περισσότερα Άρθρα

Άνοιξαν κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές

Επαναλειτουργούν από σήμερα και στην Αργολίδα κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μετά το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων. Η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων κατόπιν ραντεβού, με τη χρήση του κωδικού 6. Πιο […]

«Έπεσε» το Messenger

«Έπεσε» η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, το Messenger, δημιουργώντας αναστάτωση στους χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας. Πολλά προβλήματα καταγράφονται αυτή την ώρα, με εκατοντάδες αναφορές για αδυναμία επικοινωνίας τα τελευταία λεπτά από την κεντρική Αμερική έως την Αυστραλία, σε ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα. [hfe_template id=’397365′] Στο 56% των περιπτώσεων οι χρήστες δεν […]

Follow by Email