20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

“Καμπανάκι” από τον Παναγιώτη Νίκα στους δημάρχους που “τρέχουν” έργα του ΕΣΠΑ

Κινητοποίηση από τους δήμους που “τρέχουν” έργα του ΕΣΠΑ, ώστε να επιτύχουν μεγάλο βαθμό απορροφητικότητας των διατεθεισών πιστώσεων, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνάντηση που είχε σήμερα στην Τρίπολη με δημάρχους και αντιδημάρχους από τις Π.Ε. της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης με ιδιαίτερη έμφαση κάλεσε τα στελέχη των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ να φροντίσουν να αυξήσουν την απορροφητικότητα στα εκτελελούμενα έργα του ΠΕΠ, καθώς -όπως τόνισε- “έργα που τον ερχόμενο Μάρτιο θα επιδεικνύουν στασιμότητα θα απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ”, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι για την Περιφέρεια προτεραιότητα αποτελούν τα μεγάλα έργα.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τους πρωτοβάθμιους αυτοδιοικητικούς σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ δήμων και Περιφέρειας, καθώς επίσης για το πώς και πότε είναι δυνατόν να υπογράφεται απόφαση κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα Άρθρα

Το Mea Kulpa του Τσίπρα δεν συγκινεί

To Mea Kulpa του Τσίπρα, που σημαίνει “λάθος μου” ή “ζητάω άφεση αμαρτιών”, όσον αφορά την κυβέρνηση του, δεν πρέπει να σκεπάσει τις αντιδημοκρατικές πεποιθήσεις της αριστερής ιδεολογίας. Σαν καλοί αριστεροί, όταν ανέλαβαν την εξουσία, άρχισαν να θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους που είναι η χειραφέτηση των μέσων ενημέρωσης μαζί με τη δικαστική εξουσία. […]

Σχεδόν ένα εκ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια για αμοιβές δικηγόρων διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ η συνολική πίστωση που διατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την τριετία 2017 – 2019 ως αμοιβή σε δικηγόρους για την παροχή νομικών υπηρεσιών, κι ενώ στην Περιφέρεια ήδη υπήρχαν 4 δικηγόροι με έμμισθη εντολή. Αυτό προκύπτει μετά από έρευνα, την οποία προκάλεσε σχετική ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Γόντικα, επικεφαλής του […]