19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ημερίδα για τον Εθελοντισμό από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου οργάνωσε χθες (4.12.2019) το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός».

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, αρχικά αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού καθώς και στο σημαντικό και πολύτιμο έργο που τελούν οι Εθελοντικές Οργανώσεις ενώ στη συνέχεια τόνισε πόσο άμεση είναι η ανταπόκριση όλων των εθελοντών κάθε φορά που η Ελληνική Αστυνομία χρειάστηκε τη συνδρομή τους, προσφέροντας ανιδιοτελώς το χρόνο τους και τις υπηρεσίες τους.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αθανάσιος Χρήστου, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας χαιρετισμούς απήυθηναν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κύριος Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας καθώς και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης.

Επίσης, παρέστησαν οι Διευθυντές και Αναπληρωτές αυτών, των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ  την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων – Σωματείων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων, Πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος άλλου κόσμου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντισμού, 5 Δεκεμβρίου και με σκοπό την επιβράβευση της ανιδιοτελής προσφοράς των Εθελοντικών Οργανώσεων ενώ παράλληλα να αναδειχθεί ο ουσιαστικός ρόλος του Εθελοντισμού ως και να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Περισσότερα Άρθρα

Καταμετρήθηκαν 27 νέα κρούσματα κορονοϊού

Συνολικά 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, 9 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:  Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού […]

Με… μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις το Λουτράκι γιορτάζει την Πολιούχο του Παναγία Γιάτρισσα (Εικόνες)

Σε μια εντελώς διαφορετική τελετή, όπως ακριβώς όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρόνο στις ζωές όλων, το Λουτράκι, φόρεσε τη μάσκα, τα αντισηπτικά και τα καλά του, για να τιμήσει τον εορτασμό της Παναγίας της Γιάτρισσας, Πολιούχου της πόλης. Πλήθος πιστών επιχείρησε να προσκυνήσει αλλά τα μέτρα ήταν πολύ αυστηρά.   Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων […]