10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Χειροπέδες σε εγκληματική ομάδα που είχε ρημάξει την Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Γαργαλιάνων, είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 17 έως 27 ετών, αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 27χρονος ημεδαπός, συνελήφθη χθες (25.11.2019) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ τρεις (3) εξ’ αυτών κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.11.2019 έως και την 23.11.2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά:

  • δεκατρείς (13) κλοπές-διαρρήξεις και τρεις (3) απόπειρες κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες,
  • τρεις (3) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής – διάρρηξης οχημάτων, καθώς και
  • μία (1) αρπαγή τσάντας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, χρήματα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 

Περισσότερα Άρθρα

Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε το σκύλο σας βόλτα καλέστε τον Ερυθρό Σταυρό

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από τον Ερυθρό Σταυρό με εθελοντές που βγάζουν βόλτα σκύλους ανθρώπων που νοσούν είναι σε καραντίνα ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ο Ερυθρός Σταυρός συγκρότησε  «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς» προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους εκείνους που έχουν σκύλο και λόγω της πανδημίας και του lockdown τους είναι απαγορευτικό ή επικίνδυνο να τους βγάλουν βόλτα. Έτσι όσοι νοσούν λόγω κορονοϊού, όσοι […]

Κορονοϊός: Τί έδειξαν τα επαναληπτικά τεστ στο Ανυφί

Επαναληπτικά τεστ για κορονοϊό πραγματοποίησε η ΚΟΜΥ Αργολίδας την Κυριακή το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα Ανυφίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Γιώργο Κωστόπουλο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 220 τεστ σε κατοίκους του χωριού και εντοπίσθηκε ένα θετικό κρούσμα. Πρόκειται για μια γυναίκα πάνω από 70 ετών, με ήπια συμπτώματα, η οποία βρίσκεται στο σπίτι της […]