Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου και η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου τίμησαν χθες (25 Νοεμβρίου) Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όσες και όσους εργάζονται και συμβάλλουν για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).
Στο ΚΕΘΙ ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο, Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, την Αντιπρόεδρο, Ιφιγένεια Καρτσιώτου και υπηρεσιακά στελέχη του Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΕΘΙ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων σχετικά με τη λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα, στα οποία παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό σε γυναίκες θύματα βίας.
Ο κ. Στεργίου και η κ. Μπασιάκου εξέφρασαν την εκτίμησή τους στα στελέχη του ΚΕΘΙ για το πολύ σημαντικό έργο τους, και τόνισαν τη σημασία για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, σημασία που θα αποτυπωθεί και στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος (Αθήνα, 29/11 – 1/12/19) με σειρά δράσεων κατά της κακοποίησης των γυναικών (Διεθνής Έκθεση Σκίτσου, Νυχτερινός αγώνας δρόμου κ.ά).
Μετά τη συνάντηση, η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, τόνισε:
Είχαμε την χαρά να επισκεφθούν το ΚΕΘΙ και να ενημερωθούν, από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη για τις δράσεις του και ιδιαίτερα για την λειτουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιώργος Στεργίου και η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Βικεντία Συροπούλου – Μπασιάκου. Με την επίσκεψη τους αυτή θέλησαν συνάμα να τιμήσουν όσες και όσους εργάζονται για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την στήριξη των θυμάτων. Τους ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον τους.