19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα, σε ρυθμούς ….. χελώνας η κυκλοφορία

Δύσκολη αυτή την στιγμή η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Ε.Ο που άνοιξε.

Πλέον τα αυτοκίνητα κινούνται προς Αθήνα αλλά με εξαιρετική δυσκολία αφού είχαν μαζευτεί δεκάδες χιλιάδες ΙΧ και φορτηγά όλες τις ώρες που η Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου έμεινε κλειστή λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η επέλαση της κακοκαιρίας την νύχτα.

Ο προαστιακός λειτουργεί κανονικά.

Στην περιοχή της Κινέτας και στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών–Κορίνθου στην περιοχή αυτή εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» καθώς τα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τα φερτά υλικά που κατέβηκαν από τα Γεράνια Όρη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ολυμπίας Οδού Νίκο Χανδάνο που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6, τα μπάζα απλώθηκαν σε μήκος 8 χλμ. με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο 61ο-62ο χλμ. όπου τα φερτά υλικά ήταν τόσα πολλά με αποτέλεσμα να «καβαλήσουν» το στηθαίο και να περάσουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο κ. Χανδάνος είπε, επίσης, ότι για το ρεύμα προς Κόρινθο σε πρώτη φάση θα αντιδρομηθεί μια λωρίδα από το ρεύμα προς Αθήνα, στην επίμαχη περιοχή, προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η Τροχαία για λόγους ασφαλείας διέκοψε την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών–Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος της Ελευσίνας και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος των διοδίων του Ισθμου.

Ερωτηθείς για την πλήρη αποκατάσταση του ρεύματος πρός Κόρινθο ο κ. Χανδάνος είπε ότι «θέλει πολλή δουλειά, θα δουλεύουμε με τα συνέργεια όλο το απόγευμα. Ο όγκος των φερτών υλικών είναι τεράστιος. Δεν τολμώ να κάνω πρόβλεψη».

Ο ίδιος είπε, επίσης, ότι είναι ξεκάθαρο ότι είναι μια επιβαρυμένη περιοχή καθότι δεν υπάρχουν δέντρα για να κρατήσουν τη γη.

Πώς η πυρκαγιά του 2018 «έπνιξε» την Κινέτα

Η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018 έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να προκληθούν οι καταστροφές στην Κινέτα από το κύμα κακοκαιρίας «Γηρυόνης». Τόνοι λάσπης, μαζί με φερτά υλικά -ξύλα από την πυρκαγιά- και πέτρες κατακρημνίσθηκαν τα ξημερώματα και έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

 

IMG_2070

Όπως είπε στο protothema.gr ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, η καταιγίδα ως ένα βαθμό εκδηλώθηκε στο ανάντι μιας μεγάλης λεκάνης κατάκλυσης, που εκτείνεται σε μήκος περίπου 40 χιλιομέτρων στην περιοχή, η οποία έχει ανθρακικά και ασβεστολιθικά πετρώματα. Στην ήδη έντονη διάβρωση του εδάφους, η πυρκαγιά και η απογύμνωση της περιοχής των Γερανείων Ορέων επέτεινε το φαινόμενο με αποτέλεσμα τόνοι λάσπης και υλικά από την φωτιά να μη μπορεί να συγκρατηθούν και να καταλήξουν την ώρα της κακοκαιρίας στην εθνική οδό. Ο κ. Λέκκας, πάντως, που βρίσκεται ήδη στην πληγείσα περιοχή, επισήμανε ότι μετά την πυρκαγιά στα Γεράνια δεν έγιναν αναγκαία έργα πρόληψης τέτοιων καταστάσεων.

IMG_2071

Ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Κώστας Κυριακόπουλος είπε για την κατάσταση που έζησαν οι πυροσβέστες όλο το βράδυ ότι «η Υπηρεσίας μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις» προσθέτοντας ότι «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία».

Προβολή εικόνας στο Twitter

Νωρίτερα είχε απεγκλωβιστεί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του, αλλά και ένα ακόμη ζευγάρι με το πεντάχρονο παιδί του, αλλά και άνθρωποι από τα αυτοκίνητά τους, πριν κλείσει η εθνική οδός.

kineta diasosi

 

Still1125_00007
Πυροσβέστης μεταφέρει στην πλάτη του γυναίκα μετά τον απεγκλωβισμό της και την απάντληση υδάτων από το σπίτι της

 

ΠΗΓΗ: korinthostv, protothema.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Πελαργός έφτιαξε τη φωλιά του σε πυλώνα της ΔΕΗ

Πελαργός έφτιαξε τη φωλιά του σε πυλώνα της ΔΕΗ Η πρώτη δουλειά του πελαργού όταν φτάσει στον τόπο αναπαραγωγής, είναι να φροντίσει να εγκατασταθεί σε μια φωλιά. Μια τέτοια φωλιά εντόπισε ο φωτογραφικός φακός στην Αργολίδα σε πυλώνα της ΔΕΗ στον δρόμο προς Τρίπολη. Τις περισσότερες φορές, αυτή η φωλιά είναι χτισμένη πάνω σε κολώνα […]

Δανειστική Βιβλιοθήκη για τους κρατούμενους των φυλακών Ναυπλίου

Το έργο «Δημιουργία 17 ποιοτικών Δανειστικών Βιβλιοθηκών «για σένα» σε 11 σχολεία με μαθητές Ρομά και 6 σχολεία εντός Καταστημάτων Κράτησης», υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Eλληνική Λέσχη του Βιβλίου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία […]