25 °C Argos, GR
5 Ιουλίου 2022

Με βαρύ βιογραφικό η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρρίδη

Με βαρύ βιογραφικό έρχεται η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρρίδη , με πολλές περγαμηνές στον τομέα της υγείας και όπως παρατηρεί κανείς διαβάζοντας το βιογραφικό της  εξελίσσεται συνεχώς αναβαθμίζοντας τις γνώσεις της στον τομέα της υγείας.

Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1968. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας, τμήματος Νοσηλευτικής, βαθμός πτυχίου: λίαν καλώς (6,89). Ημερομηνία κτήσης πτυχίου: 06/06/1990.

[hfe_template id='397365']

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Τμήματος ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, βαθμός πτυχίου: λίαν καλώς (7,75). Ημερομηνία κτήσης πτυχίου 30/7/2004.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc). Κλινική Νοσηλευτική. Κατεύθυνση Χειρουργική Νοσηλευτική, ΕΚΠΑ, Τμήμα Νοσηλευτικής, βαθμός: Άριστα (8,95). Ημερομηνία κτήσης: 18/12/2007.

Διδακτορικό Δίπλωμα(Ph.D), ΕΚΠΑ, Τμήμα Νοσηλευτικής. Τίτλος: «Σχεδιασμός και εφαρμογή προγράμματος Αγωγής Υγείας για την πρόληψη των συνεπειών από την ηλιακή ακτινοβολία, σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». (Άριστα). Ημερομηνία κτήσης: 9/11/2011.

Μεταδιδακτορική Έρευνα(Post Doc). Έναρξη 18/05/2017-Λήξη 3/07/2019. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Θέμα: “Πολιτική Αγωγής Υγείας. Από τη Θεωρία στην Πράξη”.

Η επαγγελματική της εμπειρία στον ιδιωτικό και το δημόσιο χώρο της υγείας υπερβαίνει τα 30 έτη συνολικά. Ειδικότερα έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια σε Χειρουργικά και Παθολογικά νοσηλευτικά τμήματα, σε Μ.Τ.Ν., σε τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και σε Τακτικά Ιατρεία νοσοκομείου, στο Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, καθώς και δομές κατ’ οίκον νοσηλείας.
Οι θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει είναι Νοσηλεύτρια Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Προϊστάμενος Τμήματος Υποδιευθυντής /Τομεάρχης και τα τελευταία 8 έτη βρίσκεται στη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κορίνθου. Η άσκηση διοίκησης σε επίπεδο διεύθυνσης ενισχύεται από την παράλληλη συμμετοχή της σε θεσμικά όργανα και επιτροπές τόσο του Γ.Ν. Κορίνθου όσο και άλλων φορέων όπως ο Δήμος Κορινθίων.
1988 – 1990. Νοσηλεύτρια στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Αθήνα 18/08/1988 – 30/04/1990.
1990-2019. Νοσηλεύτρια στο Γ.Ν. Κορίνθου
4/04/2011 έως και σήμερα, Προϊστάμενος Νοσηλευτικής Διεύθυνσης. Γ.Ν. Κορίνθου.
Η ακαδημαϊκή της εμπειρία χαρακτηρίζεται από αρκετές ώρες διδασκαλίας σε Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στην επίβλεψη και παρακολούθηση διπλωματικών εργασιών και στην αυτοδύναμη διδασκαλία της στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, ΜΠΣ, Διοίκηση Μονάδων Υγείας Υπηρεσίες Υγείας. Η ακαδημαϊκή αυτή εμπειρία συμπληρώνεται και από την ενεργό συμμετοχή της σε ερευνητικά προγράμματα συνέδρια και ημερίδες, που υποστηρίζουν τον ευρύτερο τομέα της υγείας και των πολιτικών υγείας.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πάνω από 120 δημοσιεύσεις (≈40 Ελληνικές και 80 Ξενόγλωσσες), εκ των οποίων οι 38 αποδελτιώνονται στο pubmed, με συνολικός δείκτης απήχησης (Impact Factor) >78 και ετεροαναφορές ≈500. Το συγγραφικό της έργο συμπληρώνεται με τη συγγραφή 21 κεφαλαίων σε βιβλία και συλλογικούς τόμους και την επιμέλεια έκδοσης ενός συλλογικού τόμου σε διεθνή εκδοτικό οίκο. Το σύνολο των ανωτέρω δημοσιεύσεων περιλαμβάνει τη χρονική περίοδο 2009-2019 και αφορά πολλές πτυχές του τομέα υγείας, της νοσηλευτικής φροντίδας, της κοινοτικής νοσηλευτικής, της δημόσιας υγείας, της αγωγής υγείας, των πολιτικών υγείας και γενικότερα πραγματεύεται θεματολογία που αφορά στην ποιότητα φροντίδας και υγείας τόσο στον κλινικό χώρο και σε χρόνιους πάσχοντες, όσο και στην κοινότητα.
Επιστημονικός Συνεργάτης, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Κόρινθος.
ΣΕΠ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Εισηγητής σε προγράμματα ΙΝΕΠ, ενταγμένο μέλος στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού, ΕΚΔΔΑ.

Περισσότερα Άρθρα

Αιμοδοσία από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  διοργανώνει την  8η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  για την τράπεζα της ΕΛ.ΑΣ. στις 27 Φεβρουαρίου 2020  , ημέρα Πέμπτη στο χώρο της Δ.Α. Αργολίδας αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  από 09.00 ως 12.00. Παρακαλούνται  όλα τα μέλη της ένωσης μας καθώς και  όλοι οι συνάδελφοι Αστυνομικοί   όπως και φίλοι της ένωσης μας  που επιθυμούν […]

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας έκοψε την πίτα του

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργάνωσε την κοπή της πίτας σε μια μουσικοχορευτική βραδιά με το συγκρότημα “Τρείς και Μία Band” στην Αγία Τριάδα. Το πρόγραμμα λοιπόν είχε φαγητό, ποτό, γλέντι και χορό. [hfe_template id=’397365′] Το χάρηκαν πολλοί φίλοι του συλλόγου και ανάμεσα τους, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος […]

Follow by Email