19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η ΕΡΤ μπήκε σε διαμερίσματα όπου μένουν πρόσφυγες στην Τρίπολη -Πώς ζουν εκεί αυτοί οι άνθρωποι

Οι πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα της Τρίπολης, μέσω του προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αποτέλεσαν θέμα ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Οικογένειες προσφύγων άνοιξαν τα σπίτια τους στην κάμερα της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη. Η Τρίπολη είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που έχει υποδεχθεί πρόσφυγες να διαμένουν σε σπίτια και διαμερίσματα.

Όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι εν λόγω 300 πρόσφυγες ζουν σε ενοικιαζόμενα και πληρωμένα από την Υπατη Αρμοστεία διαμερίσματα, ενώ λαμβάνουν επιδόματα, μέσω προπληρωμένων καρτών, για τα προς το ζην. Τα παιδιά είπαν ότι πηγαίνουν σχολείο και έχουν κάνει πολλούς φίλους, δηλώνοντας ότι είναι ευτυχισμένα. Από την πλευρά τους, οι γυναίκες συμμετέχουν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Επίσης, άνδρες πρόσφυγες δήλωσαν χαρούμενοι που ζουν στην πόλη, όμως είναι προβληματισμένοι για το εργασιακό τους μέλλον.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά της Λέπρας (ILEP) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την ασθένεια της λέπρας, που πλήττει 3 εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Η Λέπρα είναι μια μεταδοτική λοιμώδης […]

Εως 26 Ιουνίου ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα λειτουργήσουν

Έως 26 Ιουνίου θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως ανέφερε, για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του σχολικού έτους τοποθετείται στις 30 Ιουνίου, ενώ θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πώς θα λειτουργήσουν Έως 15 μαθητές ανά τάξη και αποστάσεις […]