19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τσιτσιπάς: Παγκόσμια αποθέωση για τον Στεφ

 

Εντυπωσιακά σχόλια χρησιμοποιούν για τον Στέφανο Τσιτσιπά τα μεγαλύτερα Μέσα του Παγκόσμιου Τύπου για την κατάκτηση του ATP Finals στο Λονδίνο. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού ο Στεφ κατάφερε να γράψει ιστορία.

Εμείς επιλέξαμε ορισμένα από αυτά και ξεκινάμε από την Ισπανία όπου τόσο η “As”, όσο και η “Marca” χρησιμοποιούν τη λέξη μαέστρος.

Κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού το στιλ του παραπέμπει στον “μαέστρο”, Ρότζερ Φέντερερ. “Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Τιμ και έγινε ο νεαρότερος που κατακτά το Master τα τελευταία 18χρόνια”. “Ένας μαέστρος ετών 21” αναφέρει στον εξωτερικό της τίτλο η “As”, ενώ μέσα αναφέρει: “Ο Τσιτσιπάς έδειξε προσωπικότητα και νίκησε τον Τιμ για να κατακτήσει το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας του και μάλιστα αγωνιζόμενος για πρώτη φορά”.

Στη Γαλλία η ιστορική “L’ Equipe” έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: “Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals”.

Μεταφερόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία όπου το BBC έγραψε: “Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς” και προσθέτει: “Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals”. Ο “Guardian” αναφέρει: “Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals”.

Πιο ενθουσιώδεις ήταν οι γείτονες μας Ιταλοί. Η Corriere dello Sport αναφέρει: “Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Atp Finals: ξεπέρασε το εμπόδιο του Τιμ στο τάι μπρέικ”. Η “La Stampa” χρίζει τον Τσιτσιπά, ως διάδοχο του Φέντερερ: “Η πρώτη φορά του Τσιτσιπά, ο πιο αξιόπιστος διάδοχος του Φέντερερ”, ενώ η Repubblica αναφέρει: “Ο Μαέστρος είναι ο Τσιτσιπάς, νίκησε τον Τιμ στον τελικό”.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην επίσημη σελίδα της ATP η οποία γράφει: “Τσιτσιπάς, ο Νέος βασιλιάς του Λονδίνου” και προσθέτει: “Έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που κατέκτησε το ATP Finals”.

Ο Στεφ επικράτησε 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) επί του Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το ATP Finals. Ο 21χρονος ήταν ο κορυφαίος στην εβδομάδα των κορυφαίων στο Λονδίνο και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αμέσως μετά τη σπουδαία του νίκη, προχώρησε στην καθιερωμένη αφιέρωση στην κάμερα. “Bring me with you” έγραψε ο 21χρονος τενίστας. Δηλαδή “πάρε με μαζί σου”…

Φυσικά, η στιγμή της δικαίωσης ήρθε λίγα λεπτά αργότερα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο οποίος σήκωσε το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Το ουσιαστικότερο είναι οι εμπειρίες που κέρδισε.

Στο τουρνουά των κορυφαίων της χρονιάς ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι βρίσκεται δίκαια ανάμεσα τους και ότι μπορεί να τους κοντράρει όλους. Ο Στεφ νίκησε για πρώτη φορά τον κακό του δαίμονα Μεντβέντεβ, κόντραρε σε ματσάρα τον Ναδάλ, επικράτησε απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και φυσικά κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στον Τιμ.

Δίχως αμφιβολία ήταν μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, εβδομάδα του 21χρονου Έλληνα στο tour.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς βγήκε σημαντικά κερδισμένος τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο βαθμολογικό.

Μετά τη νίκη του στον τελικό αποχαιρέτησε το Λονδίνο προσθέτοντας κάτι παραπάνω από 2,6 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Έτσι, ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα έπαθλα του αυτή τη χρονιά, χωρίς να υπολογίζουμε τις χορηγίες.

Παράλληλα, πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς στην φαρέτρα του για τη νέα σεζόν. Για την ακρίβεια οι δύο νίκες στο Round Robin, η επικράτησή του επί του Φέντερερ του και η νίκη του στον τελικό του πρόσθεσαν 1300 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και έφτασε στους 5.300.

Φυσικά, θα συνεχίσει να βρίσκεται για αρκετές εβδομάδες μέσα στο Top 10 στο οποίο μπήκε για πρώτη φορά στις 4 Απριλίου του 2019 και έκτοτε δεν βγήκε ποτέ από αυτό φτάνοντας μάλιστα μέχρι το Νο5.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Περισσότερα Άρθρα

Το τελευταίο “αντίο” στον Κώστα Τασσόπουλο

Έγινε σήμερα το μεσημέρι στο κοιμητήριο της Δαλαμανάρας η πολιτική κηδεία του αθλητικογράφου της Αργολίδας Κώστα Τασσόπουλου. Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί, συνάδελφοί του και πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού αποχαιρέτησαν τον Κώστα, έναν άνθρωπο καλοπροαίρετο, που όλοι ανέφεραν ότι θα τον θυμούνται για πάντα, με τις καλύτερες αναμνήσεις. Τον Κώστα Τασσόπουλο αποχαιρέτησαν με επικήδειους λόγους ο Γιώργος […]

Ευχαριστίες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ προς Π. Νίκα και Γ. Μαντζούνη

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ ευχαριστεί θερμά την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη κο Νίκα Παναγιώτη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Κο Μαντζούνη Ιωάννη για την σημαντική οικονομική ενίσχυση προς τα σωματεία μας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η βοήθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την βιωσιμότητα των  σωματείων μας και […]