19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου αρνήθηκε την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ

Στην πρώτη γραμμή για την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, η οποία άλλωστε είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη, βρίσκεται η ΠΕΔ Πελοποννήσου με την ηγεσία του δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου, έχει πει «όχι» στη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Στην απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου, που έχει δημοσιευθεί στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 6ΔΗΞΟΚΑΓ-Ξ3Α – «Εφαρμογή του νόμου 4600/2019 με την έκδοση της 2/66482/ΔΛΤΠ/Γ ΥΑ (Β΄3389), περί υποχρεωτικής μεταφοράς έως 01-10-2019 των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος», αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καμπόσος Δημήτριος, δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, λαμβάνοντας το λόγο είπε:

Η εγκύκλιος 95/2019 του ΥΠΕΣ, καθώς επίσης η 2/66482/ΔΛΤΠ/Γ΄ ΥΑ, παρέχουν οδηγίες για την υποχρέωση μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και μεταθέτει για την 01-10-2019 την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της 2/54366/ΔΛΓΚ/01-07-2019 ΥΑ. Προτείνω να μην καταθέσουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το Δ.Σ., έπειτα από συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα:

 

  1. Να μην κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην Τράπεζα της Ελλάδας.
  2. Να παρακολουθεί το θέμα και να είναι σε στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ, η οποία έχει καταθέσει και εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακύρωσης. Παρακαλεί τον κ. πρόεδρο για την πιο πέρα ενέργεια & εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 38/2019 απόφασή του».

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός στην Αργολίδα: 28 τα νέα κρούσματα, 37 στην Κορινθία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.301 νέα κρούσματα κορονοϊού το Σάββατο και η γεωγραφική κατανομή αποτυπώνει πλήρως το τεράστιο ιικό φορτίο που παρουσιάζει η Αττική. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 1.153 νέες μολύνσεις. Στην Αργολίδα εντοπίσθηκαν 28 νέα κρούσματα, και 37 στην Κορινθία. Υψηλά ταυτόχρονα παραμένουν τα νούμερα σε Αχαΐα με 106 και […]

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός στην ημερίδα της ΟΚΕ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας με θέμα «Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη», επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος καθώς και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας […]