4 °C Argos, GR
10 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Στοχευμένα στους αδύναμους το υπερπλεόνασμα (VIDEO)

Η ασφάλεια στη χώρα αποκαθίσταται, θα επιστρέψουμε την Αθήνα στους κατοίκους της είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πρώτα λεπτά της συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ.

Έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για την επιχείρηση και τις συλλήψεις για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, σημειώνοντας πως «αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα», ενώ αναφέρθηκε και στην επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, λέγοντας πως “τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες και τους κατασκευαστές βομβών“.

Αναφερόμενος στο υπερπλεόνασμα τόνισε πως θα υπάρξει και θα δοθεί στους κοινωνικά αδύναμους, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι “εμείς δεν κάνουμε διαπραγμάτευση με τσαμπουκάδες” και πως όλες οι φοροελαφρύνσεις είναι εγκεκριμένες από τους θεσμούς. Σημείωσε δε ότι «μέρισμα ανάπτυξης θα κατανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο».

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί τα Χριστούγεννα και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι μικρό μεν αλλά θα δοθεί στους κοινωνικά αδύναμους.

Νόμος και Τάξη

Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα” ήταν από τις πρώτες φράσεις που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, με αφορμή τόσο την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που έφερε συλλήψεις μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας αλλά και την επιχείρηση που είναι από το πρωί σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ.

Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την χθεσινή της επιτυχία. Σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα μια επιχείρηση στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες. Θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες τι συνέβαινε εντός των πανεπιστημίων.

Η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν ασφαλείς. Η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως “Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, ώστε να μην είναι μια μαύρη τρύπα”.

Προσφυγικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε “απρόοπτο” την έξαρση του προσφυγικού / μεταναστευτικού το καλοκαίρι. “Θα υπάρξει νέα πολιτική από την Ευρώπη, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει, αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική από την προηγούμενη“, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως “δεν επανεξετάζονταν οι αιτήσεις ασύλου. Σχεδόν όλοι χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι“. Πλέον τα πράγματα αλλάζουν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως “όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα, όποιος δεν δικαιούται, θα επιστρέφεται“.

Έρχεται κοινωνικό μέρισμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε “στοχευμένες αυξήσεις” στον ΕΝΦΙΑ αλλά σε περιοχές που δικαιολογείται και δεν… πλήρωναν μέχρι τώρα. Προανήγγειλε επίσης πως θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα, καθώς, όπως εκτίμησε ο πρωθυπουργός, θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. “Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε που. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσουμε να πιάσουν τόπο“.

Το μέρισμα ανάπτυξης θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Μετά από 10 χρόνια κρίσης, δεν θα ανεχτώ με τη νέα ανάπτυξη που έχουμε, να δημιουργηθούν νέες ανισότητες“, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στο σχεδιασμό της τετραετίας περιλαμβάνεται και το τέλος του φόρου αλληλεγγύης στους ανάπηρους άνω του 80% και του τέλους επιτηδεύματος.

Μιλώντας για τις μειώσεις φόρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “δεν αφορούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά κάθε επιχείρηση“. Κατά τον πρωθυπουργό, το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή και “θα ακολουθήσουν κι άλλες μειώσεις φόρων”.

Είπε πως δεν κοιτάει τις δημοσκοπήσεις αλλά “αν κρίνω από τον Δείκτη Οικονομικού, υπάρχει αισιοδοξία στον κόσμο“. Έκρινε δε ότι το πρόβλημα είναι η υποδηλωμένη εργασία και διεμήνυσε ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν δεκτές.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι “θα υπάρξουν κι άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, συμπεριλαμβανομένων κινήτρων στις επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους“.

Βουλευτές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Έχουμε έναν γερασμένο στόλο, ο οποίος πρέπει να ανανεωθεί -κατά προτίμηση- με αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων“, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τόνισε δε ότι οι βουλευτές της Αθήνας θα υποχρεωθούν να έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Περισσότερα Άρθρα

Πανελλαδικές: Αλλάζει το εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να καταθέσει στη Βουλή πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιέχει σοβαρές διατάξεις για την εκπαίδευση. Μάλιστα η κ.Κεραμέως θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο αύριο, Τετάρτη 22 Απριλίου στους εκπαιδευτικούς συντάκτες μέσω διαδικτυακής συνέντευξης τύπου. Στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Στο σχέδιο περιέχονται σοβαρές ρυθμίσεις για το σύστημα εισαγωγής […]

Ο κατάλογος των έργων που παρέδωσε στον Μάκη Βορίδη ο Παναγιώτης Νίκας

Αργά το απόγευμα σήμερα  πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, στην Αθήνα. Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται με τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα αρδευτικά έργα και στις 6 Περιφερειακές Ενότητες. Στον υπουργό επιδόθηκε συγκεντρωτικός πίνακας με […]