19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους “φροντίζει” τον παππού και τη γιαγιά

Την Πέμπτη 10/10/2019 και την Παρασκευή 18/10/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους,(ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: « Η αξία της τρίτης ηλικίας κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά».

Σκοπός της δράσης ήταν η άρση των προκαταλήψεων για τους ηλικιωμένους και η συνειδητοποίηση ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά και στους νέους. Επίσης, να γίνει κατανοητό ότι όπως οι ηλικιωμένοι προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, το ίδιο και αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη και στην φροντίδα τους.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας έχουν γνώσεις, πείρα και σοφία. Δημιούργησαν οικογένεια, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και συνεχίζουν να προσφέρουν στην οικογένειά τους φροντίζοντας τα εγγόνια τους. Επίσης, προσέφεραν και εργάστηκαν στην κοινωνία και κάποιοι συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη. Γι’αυτό το λόγο δικαιούνται κυρίως το σεβασμό των νεότερων γενιών.

Όλοι θα πρέπει να θυμούνται ότι ο παππούς και η γιαγιά είναι πάντα εκεί όταν τους χρειαζόμαστε, έτσι λοιπόν φροντίζουμε να είμαστε και εμείς εκεί γι’αυτούς όταν μας χρειάζονται.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ενεργά παραθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Το θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ  Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ  Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Γιαλαμά καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α΄ Ε.Σ.Υ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα Άρθρα

Στις φυλακές της Τρίπολης ο Πέτρος Φιλιππίδης

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγείται από τη ΓΑΔΑ, όπου βρισκόταν, ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκισή του με φόντο τις κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Στις συγκεκριμένες φυλακές βρίσκεται προφυλακισμένος και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο γνωστός ηθοποιός προσήλθε χθες Τρίτη υπό άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια […]

Νέες υποψηφιότητες στην ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ο Φάνης Γιολάρης έχει καταγωγή απο το Άργος και είναι Πρόεδρος στο 15μελές του 2ου Λυκείου Άργους! Αγαπάει πολύ τον τόπο του και είναι από εκείνους τους νέους που όλα αυτά τα χρόνια χτυπούσαν την πόρτα του Δημάρχου για να κάνουν προτάσεις και εποικοδομητική κριτική. Ο Φάνης θα είναι υποψήφιος με την παράταξη των έργων […]